Outer Darkness #1

Aδιάφορη space opera που προσπαθεί να πείσει
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Outer Darkness #1

WriterJohn LaymanArtistAfu ChanPublisherImage Comics

Ο συνδημιουργός του δημοφιλούς CHEW, John Layman, και ο arist του IMMORTAL IRON FIST, Afu Chan, συναντιούνται σε αυτό το sci-fi θρίλερ, με σκοπό να κερδίσουν για ακόμα μια φορά την εκτίμηση του κοινού.

Το OUTER DARKNESS συνδυάζει στοιχεία από τις ταινίες και σειρές διαστημικών ταξιδιών και φαντασίας, με κάτι το splatterοειδές. Ένας παροπλισμένος μισθοφόρος, καπετάνιος διαστημικών σκαφών, που τον βαρύνουν τα λάθη του παρελθόντος, αναλαμβάνει μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή στο εξώτερο διάστημα μέσα στη… μαυρίλα. Στο σκάφος του μεταξύ άλλων έχει και μια ιδιαίτερη μορφή ζωής, που όσο κι αν του είναι απαραίτητη, του είναι άλλο τόσο απεχθής.

Σε γενικές γραμμές ήταν ένα κακό πρώτο τεύχος. Άνευρο, άγευστο και χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η παρουσίαση των χαρακτήρων δεν επιτυγχάνεται ούτε κατά διάνοια. Το τεύχος είναι μια γενική εικόνα με πλείστα κλισέ και παραπομπές σε άλλα έργα επιστημονικής φαντασίας. Προσπαθεί δε πολύ να χτίσει ένα ενδιαφέρον αφήγημα, αλλά κάπου στο δρόμο χάνεται στην προσπάθεια. Ωστόσο, στο εικαστικό κομμάτι είναι πιο ευνοϊκά τα πράγματα.

Παραλίγο να ξεχάσω και το horror μέρος. Προς το παρόν αυτό περιορίζεται σε αυτό το ανθρωποφάγο πράγμα που είναι μέσα στο διαστημόπλοιο, το οποίο εκτοξεύει απειλές με πολύ εμφατικό τρόπο. Τρομάξατε;