Big Hero 6: The Series Season 1

Όταν η σειρά πηγαίνει ένα σκαλοπάτι παραπάνω την ταινία!

Πριν τέσσερα χρόνια, είχε βγει στις αίθουσες των κινηματογράφων το – μετέπειτα πολυβραβευμένο, ακόμα και με Oscar – BIG HERO 6. Ήταν μία αυτοτελής υπερηρωική ταινία της Walt Disney Animation Studios, βασισμένη σε ένα ψιλοάγνωστο τρίτευχο limited series της Marvel, που κυκλοφόρησε το 1998. Μας παρουσίαζε το origin μίας ομάδας νεαρών υπερηρώων-επιστημόνων στη φανταστική πλην φουτουριστική πόλη-υβρίδιο San Fransokyo και ο αρχηγός της ομάδας, Hiro, είχε ένα από τα πιο γλυκούλικα ρομπότ ever, τον Baymax.

Το 2016, ανακοινώθηκε μια τηλεοπτική σειρά, ως sequel της ταινίας, με αποσκοπό να ξεκινήσει εντός του 2017. Η αρχή έγινε πριν έναν χρόνο, με το πιλοτικό διπλό επεισόδιο “Baymax Returns”, στο Disney XD, και τα υπόλοιπα 21 επεισόδια να ακολουθούν φέτος τον Ιούνιο, συνεχίζοντας σε εβδομαδιαία βάση. Πριν ένα μήνα, προβλήθηκε το διπλό τελευταίο επεισόδιο, εκτονώνοντας μία απίστευτη κλιμάκωση.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, όλοι οι χαρακτήρες εξελίσσονται, ενώ προστίθενται νέοι, καλοί, κακοί ή ουδέτεροι. Ναι, στο τέλος της σειράς είχαμε πλέον ομάδα Big Hero 7, καθώς ο Fred αποκτάει έναν mini Baymax, παντελώς πολεμοχαρή και έτοιμο για όλα, τον Mini-Max! Η σειρά συνεχίζει ακριβώς από εκεί που μας άφησε η ταινία, με τον Hiro να έχει μπει στο Πολυτεχνείο του San Fransokyo και να αποκτάει μία πολύ αυστηρή καθηγήτρια, ονόματι Grace Granville. Έτσι, ο Hiro εξαναγκάζεται να προσπαθήσει να εξισορροπήσει τη φοιτητική ζωή με την καταπολέμηση φαινομενικά ασύνδετων εγκλημάτων στην πόλη, που όμως από πίσω κρύβεται ένας χαρακτήρας για τον οποίο το μόνο που θα αποκαλύψω είναι πως δανείζεται τη φωνή του Andrew Scott, γνωστού και ως Moriarty από το SHERLOCK του BBC. Επίσης, ο Stan Lee, που είχαμε δει φευγαλέα στο τέλος της ταινίας, πλέον παίζει δευτερεύοντα αλλά σημαντικότατο ρόλο, ως ο σημαντικότερος ήρωας της πόλης! Όσον αφορά στην ομάδα, δεν έχουν όλοι τις φωνές που είχαν στην ταινία, όμως οι αντικαταστάτες για τους Fred και Wasabi κάνουν αξιοπρεπέστατη δουλειά.

Οι απλοί villains είναι πολύ πρωτότυποι, παρωδώντας σχεδόν όλα τα στερεότυπα του υπερηρωικού είδους. Έτσι, έχουμε από έναν υπέρβαρο μαφιόζο με φόρμα, που θυμίζει τους αντίστοιχους villains στο HAWKEYE του David Aja, μέχρι δύο χορευταρούδες που ελέγχουν τον ηλεκτρισμό, έναν χλαπάτσα και ένα ρομποτάκι σερβιτόρο-μασκότ της αλυσίδας ταχυφαγείων… Noodle Burger. Villain of the week δεν υπάρχει με τη γνωστή έννοια του όρου, καθώς όλα τα επεισόδια έχουν μικρό βαθμό αυτοτέλειας και όλα τα arcs συνδέονται πολύ όμορφα στο τέλος. Προσωπικά, τόσο καλογραμμένη πλοκή σε σειρά Disney, που να συνδυάζει εξέλιξη χαρακτήρων, παλιών και νέων, μαζί με άφθονη δράση, φαντασία, εντυπωσιακές μάχες και ιστορίες είχα να δω από το BUZZ LIGHTYEAR OF STAR COMMAND, εποχές που το Disney Club (και Afternoon) βρίσκονταν στα τελειώματά του. Και όλα αυτά, ραφιναρισμένα με ωραίο, κλασικό, δισδιάστατο σχέδιο, παρακαλώ!

Η σειρά έχει ήδη ανανεωθεί, αλλά είναι άγνωστο το πότε θα επιστρέψουν στη μικρή οθόνη οι περιπέτειες της ομάδας. Το μόνο σίγουρο είναι πως έχουν να μας δώσουν πολλά ακόμα. Γιατί όλοι και όλες χρειαζόμαστε στις ζωές μας έναν health companion σαν τον Baymax, με τις απίστευτες αντιδράσεις και ατάκες του.