Web Of Venom: Carnage Born #1

Ο τρόμος γεννιέται

Πολλές φορές αναρωτιέται κανείς, πώς γίνεται να βελτιωθεί ή να ανανεωθεί, κάτι που είναι ήδη πολύ πετυχημένο και αρεστό. Ίσως αυτή να ήταν και η σκέψη κάποιου, στην ιδέα αυτού του “σχεδόν reboot” του Carnage. Το WEB OF VENOM: CARNAGE BORN #1 καταφέρνει να ξεπεράσει τις όποιες αμφιβολίες μπορεί να έχει κανείς και να αποδείξει, ακόμη και στους πιο δύσπιστους, ότι στα σωστά χέρια, όλοι οι χαρακτήρες μπορούν να ανανεωθούν με επιτυχία.

Η ιστορία του τεύχος αρχίζει να ξεδιπλώνεται, μέσα από μια πολύ σκοτεινή και εστιασμένη αφήγηση, που αρπάζει τον αναγνώστη από την πρώτη σελίδα. Όλη η ιστορία και η αφήγηση έχει έναν ιδιαίτερα μακάβριο τόνο και μια ατμόσφαιρα που παραπέμπει ξεκάθαρα σε ταινία τρόμου, στοιχεία τα οποία ταιριάζουν γάντι στον παρανοϊκό χαρακτήρα του Cletus Cassidy και αυξάνουν την αδρεναλίνη του τεύχους.

Παρακολουθούμε την ιστορία του Cassidy, την οποία διηγείται μια άγνωστη γυναίκα, από την γέννηση του, έως και την στιγμή που πέθανε, πέφτοντας από το διάστημα. Υπάρχει κάτι απόκοσμο και ανατριχιαστικό, τόσο στη διήγηση της γυναίκας, όσο και στην ίδια τη ζωή του Cassidy. Η πραγματική φρίκη, όμως, έρχεται στο φινάλε του τεύχους, όταν ανακαλύπτουμε πως η γυναίκα αυτή είναι μέρος μιας αλλόκοτης σέχτας, τα μέλη της οποίας θέλουν να αναστήσουν τον Carnage, ενώνοντας τον με άλλα Symbiotes. Ο Cassidy επιστρέφει από τον τάφο, για μια ακόμη φορά, και το μακελειό που προσφέρει είναι πραγματικά βγαλμένο από εφιάλτες. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ένα cliffhanger που αφήνει να εννοηθεί πως ο Cassidy/Carnage θα κυνηγήσει όλους όσους έχουν γίνει ξενιστές των συμβιωτικών.

Το τεύχος έχει σφιχτή και εστιασμένη ροή, που κρατάει τον αναγνώστη απορροφημένο και διέπεται από μια συνεχή ένταση και φρίκη. Τα στοιχεία αυτά, βέβαια, αυξάνονται και αναδεικνύονται και από το πανέμορφο artwork. Ρεαλιστικές λεπτομέρειες, έντονες αντιθέσεις φωτός-σκοταδιού, με τις χρωματικές επιλογές κόκκινου και μπλε να εντείνουν την ατμόσφαιρα, και ανατριχιαστική απεικόνιση της βίας και της ωμότητας, κάνουν το τεύχος αφ’ ενός χάρμα οφθαλμών και αφ’ ετέρου ιδιαίτερα ακατάλληλο για ανηλίκους.

Το WEB OF VENOM: CARNAGE BORN #1 είναι το σκοτεινό και τρομακτικό origin story του Carnage, που κανείς δεν ήξερε πως ήθελε, όμως τελικά όλοι θα απολαύσουμε!