Justice League #12

Τεύχος-γέφυρα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Justice League #12

WriterJames Tynion IVArtistFrazer IrvingPublisherDC Comics

Η Justice League συνεχίζει να είναι διασκορπισμένη και κανένα μέλος της δεν φαίνεται ικανό να σταματήσει τον Black Manta. Την ίδια ώρα, ο Batman, μόνος και αβοήθητος, καλείται να αντιμετωπίσει τους Joker, Gorilla Grodd και Sinestro, που εισβάλουν στο αρχηγείο της ομάδας.

Το προηγούμενο τεύχος μας υποσχέθηκε μια ενδιαφέρουσα κόντρα μεταξύ του Dark Knights και της Legion of Doom, αλλά και τη σύγκρουση του Aquaman με τον Ποσειδώνα. Δυστυχώς, το JUSTICE LEAGUE #12 μας ανταμείβει με ψίχουλα, επιλέγοντας να καλύψει την πρώτη μάχη off-panel και να λύσει την δεύτερη διαμάχη ειρηνικά. Η απογοήτευση μεγαλώνει, όταν ο αναγνώστης συνειδητοποιεί ότι δεν έχουμε πολλές εξελίξεις στην πλοκή, με το τεύχος να αποτελεί μια “γέφυρα” για πιο καταλυτικά γεγονότα, που, λογικά, θα δούμε στα επόμενα τεύχη.

Το δωδέκατο τεύχος, λοιπόν, είναι ελαφρώς απογοητευτικό, χωρίς να είναι απαραίτητα ένα κακό comic. Μακάρι οι μετέπειτα εξελίξεις να είναι πλούσιες, για να κάνουν αυτή την μικρή, βαρετή μετάβαση να φαντάζει ασήμαντη…