Night Moves #1

Φόβος και παράνοια στο Las Vegas
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Night Moves #1 (of 5)

WritersJustin Boyd, V.J. BoydArtistClay McCormackPublisherIDW Publishing

Ο Chris Dundee είναι λίγο αλητάκος, λίγο γόης και πολύ βαθιά χωμένος στον υπόκοσμο του Las Vegas. Ακόμη και αυτός, όμως, θα βρει τον δάσκαλό του, όταν θα αναγκαστεί να συνοδέυσει δύο μπάτσους στην πιο σκοτεινή υπόθεση της ζωής τους.

Το NIGHT MOVES είναι η καινούργια, πολλά υποσχόμενη πενταμελής σειρά από την IDW. Από το πρώτο τεύχος, τα αδέρφια Boyd πλάθουν ωραία την πλοκή, αφήνοντας επιλεκτικά λίγα, αλλά ενδιαφέροντα στοιχεία για το τι θα ακολουθήσει, σε μια ιστορία η οποία φαίνεται ότι κρύβει πολύ “ζουμί”. Το comic περιέχει στοιχεία noir, αλλά και στοιχεία από το horror genre, τα οποία συνδυάζει πολύ περίτεχνα, τόσο από πλευράς πλοκής, όσο και από πλευράς σχεδίου, με τον Clay McCormack να δίνει, με το πενάκι του, τον κατάλληλο τόνο που αρμόζει στην ιστορία.

Το πρώτο τεύχος ανοίγει δυναμικά, προμηνύοντας ένα θετικό μέλλον για ένα πολύ ενδιαφέρον mini-series, που βγάζει μια “cult” ατμόσφαιρα κάθε φορά που ο αναγνώστης γυρνάει σελίδα.