Uncanny X-Men Ranked

Όλα τα runs του ιστορικού τίτλου, από το χειρότερο στο καλύτερο!
2

Uncanny X-Men Vol. 1 #289-349

1992-1997WriterScott LobdellArtistsWhilce Portacio, Brandon Peterson, John Romita Jr., Joe Madureira, Roger CruzMarvel Comics

Ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε σοβαρά για το run του Scott Lobdell, καθώς πολλοί τον έχουν κατηγορήσει ότι έριξε το ποιοτικό επίπεδο του τίτλου. Η πραγματικότητα, όμως, είναι αρκετά διαφορετική. Ανάμεσα στα δεκάδες X-Crossover που επέβαλαν οι καιροί, ο Lobdell κατάφερε να γράψει μερικές από τις καλύτερεs ιστορίες που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ σε comic των μεταλλαγμένων, δημιούργησε ενδιαφέροντες νέους ήρωες (Generation X) και έδωσε στην Emma Frost όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που της επέτρεψαν στη συνέχεια να γίνει βασικό μέλος της ομάδας του Grant Morrison.

Ο Lobdell ήξερε να γράφει τους χαρακτήρες και δημιούργησε ιστορίες που αναβάθμισαν ποιοτικά τους X-Men, καθώς, ακόμη και αν οι αναγνώστες αποφεύγουν να το αναφέρουν, είναι γεγονός ότι το run του Claremont, από ένα σημείο και μετά, έκανε “κοιλιά”.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι, στα 5 χρόνια που έμεινε στο comic, είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα, κάποιες πολύ μέτριες στιγμές, ενώ ήταν και ο εμπνευστής κάποιων χαρακτήρων και κάποιων crossovers που, όχι απλά δεν κατάφεραν να γίνουν δημοφιλή, αλλά λοιδορήθηκαν – αδίκως, κατά τη γνώμη μου – από πολλούς fans αλλά και από τα media που ασχολούνται με τα comics. Και αυτό είναι λίγο άδικο, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για όλα αυτά βαραίνει περισσότερο τον Bob Harras, editor των comics των X-Men, παρά τον συγγραφέα.

Όπως και να ‘χει, οι ιστορίες του Lobdell αποτελούν, μέχρι σήμερα, κοινό τόπο για όλους σχεδόν τους αναγνώστες του UNCANNY X-MEN. Κανένας από όσους ακολούθησαν δεν κατάφερε να αφήσει τόσο έντονο στίγμα και γι’ αυτό, δικαιωματικά, του ανήκει η δεύτερη θέση.

#17 #16 #15 #14 #13 #12 #11 #10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1