Uncanny X-Men Ranked

Όλα τα runs του ιστορικού τίτλου, από το χειρότερο στο καλύτερο!
16

Uncanny X-Men Vol. 1 #410-443

2002-2004WriterChuck AustenArtistsRon Garney, Philip Tan, Salvador Larroca, Kia AsamiyaMarvel Comics

Η επιλογή του Chuck Austen να μας συστήσει ένα νέο μεταλλαγμένο, τον Squid-Boy, και να τον τοποθετήσει στο επίκεντρο της ιστορίας, ήταν, κατά τη γνώμη μου, αρκετά πετυχημένη. Και αυτή ομολογώ ότι δεν ήταν η μόνη καλή επιλογή στο run του.

Από την άλλη, όμως, ο Austen ήταν ίσως ο πρώτος συγγραφέας του UNCANNY X-MEN που απέδειξε ότι δεν χρειάζεται να ξέρεις πολλά για το comic και τους χαρακτήρες προκειμένου να το γράψεις, και ότι μπορείς, προκειμένου να το “ανανεώσεις”, να κάνεις ό,τι σου κατέβει. Όλοι σχεδόν οι ήρωες και οι villains στο run του Austen ήταν απολύτως out of character, ενώ, παράλληλα, ένα κακογραμμένο και μελοδραματικό μπάχαλο παραφύλαγε σε κάθε σελίδα, καθιστώντας το comic απολύτως εκνευριστικό και ικανό να σου δημιουργήσει πονοκέφαλο.

Και το χειρότερο είναι πως οι λίγες καλές ιδέες που υπήρχαν στο run, τελικά, είτε αγνοήθηκαν, είτε επανήλθαν στην προηγούμενή τους κατάσταση, ενώ πολλά plots (π.χ. ποιος ήταν τελικά ο πατέρας του Carter) έμειναν αναπάντητα και, όπως φαίνεται, θα μείνουν για πάντα. Για όλους αυτούς τους λόγους, ποτέ δεν συμπάθησα ιδιαίτερα το run του Austen και γι’ αυτό, δικαιωματικά, πιστεύω πως του αξίζει η τόσο χαμηλή θέση.

#17 #16 #15 #14 #13 #12 #11 #10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1