Uncanny X-Men Ranked

Όλα τα runs του ιστορικού τίτλου, από το χειρότερο στο καλύτερο!
14

Uncanny X-Men Vol.1 #534-544 & Vol. 2 #1-20

2011-2012WriterKieron GillenArtistTerry DodsonMarvel Comics

Ε, κάπου εδώ είχε γίνει πλέον σαφές σε όλους ότι το θέμα UNCANNY X-MEN δεν τσουλάει και κάτι πρέπει να γίνει. Αντιλαμβάνομαι ότι ο Kieron Gillen είναι ένας αρκετά συμπαθής και δημοφιλής δημιουργός, όμως εδώ δεν με έπεισε καθόλου γι’ αυτό. Η προσπάθειά του να ανανεώσει τους X-Men, σε γενικές γραμμές, δεν διέφερε και πολύ από το run του Matt Fraction, ενώ οι εξυπνακίστικοι hipretrοδιάλογοι του και το κακό characterization, δεν βοήθησαν ιδιαίτερα την κατάσταση.

Το relaunch της σειράς ξεκίνησε λίγο καλύτερα, καθώς σε αυτό συμμετείχε ένα ικανοποιητικά αντιπροσωπευτικό, αν και overpowered, line-up, ενώ παρά το γεγονός ότι κατέστρεψε πλήρως το concept του Sinister, ως του απειλητικού villain των 80s, τα πρώτα τεύχη σχεδόν σε ξεγελούσαν ότι η σειρά μπορεί όντως κάπου να πηγαίνει.

Δυστυχώς, όμως, το comic βούλιαξε υπό το βάρος του φιάσκου με το όνομα AVENGERS VS X-MEN, που οδήγησε στον εγκλωβισμό του για 10 τεύχη σε ένα ανούσιο event και στο τέλος του τίτλου. Αν και, με τα χρόνια, εκτίμησα λίγο περισσότερο το run του Gillen, αυτό νομίζω συνέβη γιατί όλα όσα ακολούθησαν ήταν πολύ χειρότερα. Αν η Marvel, βέβαια, συνεχίσει στην πορεία που έχει θέσει, σε μια δεκαετία μπορεί να μιλάμε και για το τελευταίο run που είχε κάτι να πει. Ας ελπίσουμε τα πράγματα να μην φτάσουν ως εκεί…

#17 #16 #15 #14 #13 #12 #11 #10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1