Uncanny X-Men Ranked

Όλα τα runs του ιστορικού τίτλου, από το χειρότερο στο καλύτερο!
11

Uncanny X-Men Vol. 1 #47-54

1968-1969WriterArnold DrakeArtistsDon Heck, Jim Steranko, Barry Windsor-SmithMarvel Comics

Τυπικά, τα τεύχη πριν αναλάβει ο Claremont κυκλοφορούσαν απλά ως X-MEN, αλλά νομίζω ότι θα ήταν άδικο να προσπεράσουμε την silver age περίοδο των μεταλλαγμένων. Στους περισσότερους μπορεί το όνομα του Arnold Drake να μην λέει και πάρα πολλά. Ακόμη, όμως, και σε αυτούς που λέει, δύσκολα το πρώτο πράγμα που θα τους έρθει στο μυαλό θα είναι το πέρασμα του από εδώ.

Κάπου ανάμεσα στο run του Roy Thomas, ο δημιουργός της DOOM PATROL ανέλαβε να γράψει μερικά τεύχη, που μολονότι έχουν κάπως ξεχαστεί, διατηρούν κάποια πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα. Ο Drake, παρά το σύντομο διάστημα που έμεινε στο comic, δημιούργησε μερικούς χαρακτήρες, όπως οι Havoc, Polaris, Mesmero, Eric the Red και Living Monolith, που παραμένουν σημαντικό κομμάτι του μύθου των X-Men, μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, προϊόν της περιόδου αυτής είναι και δύο από τα σημαντικότερα τεύχη που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ με το logo των X-MEN, καθώς τα έχει σχεδιάσει ο σπουδαίος Jim Steranko, ενώ στο τεύχος #53 έκανε το ντεμπούτο του στη Marvel ο Barry Windsor-Smith.

Με δύο σπουδαίες συνεργασίες και μερικές σπουδαίες ιδέες, οι οποίες παραμένουν συνυφασμένες με το comic μέχρι και σήμερα, ο Arnold Drake απέδειξε ότι σημασία δεν έχει η ποσότητα αλλά η ποιότητα, και εξασφάλισε μια διόλου ευκαταφρόνητη θέση σε αυτή την καταμέτρηση.

#17 #16 #15 #14 #13 #12 #11 #10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1