Οι Νύφες Του Δράκουλα 2: Σντένκα

Η τριλογία συνεχίζεται!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Οι Νύφες Του Δράκουλα 2: Σντένκα

WriterΑβραάμ ΚάουαArtistΓιάννης ΡουμπούλιαςPublisherJemma Press

Τον Απρίλιο κυκλοφόρησε το πρώτο μέρος της τριλογίας που πραγματεύεται το παρελθόν των γυναικών στον πύργο του Κόμη Δράκουλα, όπως είχε παρουσιαστεί στην ταινία του Coppola (1992). Πρόσφατα, κυκλοφόρησε η συνέχεια, με την ιστορία της δεύτερης Νύφης.

Σερβία, 1759. Ένας ταξιδιώτης, ο Βλαντ, βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της Σντένκα. Εκείνη είναι σε επαγρύπνηση, περιμένοντας τον αγαπημένο της, ή την επίθεση της οικογένειάς της, που έχει μετατραπεί σε βρικόλακες.

Η ιστορία βασίζεται στο διήγημα THE FAMILY OF THE VOURDALAK του Aleksey Konstantinovich Tolstoy, αν και δεν γνωρίζω σε τι έκταση. Ενώ στο πρώτο τεύχος είχαμε μια ιστορία ίντριγκας και δολοπλοκίας, εδώ έχουμε ένα ξεκάθαρο horror story. Παρακολουθούμε τη φριχτή μεταμόρφωση μιας ολόκληρης οικογένειας σε νεκροζώντανους, με μία μόνο επιζήσασα. Κι ακόμη περισσότερο, η πλοκή αυξάνει σε επίπεδα. Εκεί που τα βάσανα του Jonathan Harker ήταν μόνο αφορμή για αναδρομές, τώρα η ιστορία του με τις Νύφες αποκτά δικό της βάθος.

Στο επίπεδο του σχεδίου δεν έχω πολλά να πω. Η είδηση θα ήταν να χάνει κάπου η τεχνική του Γιάννη Ρουμπούλια. Το ιδιαίτερο του τεύχους, όμως, είναι πως έχεις την αίσθηση ότι ο Γιάννης πραγματικά γλέντησε, απόλαυσε τον σχεδιασμό του τεύχους. Από τον συνδυασμό παρελθόντος και παρόντος στο ίδιο panel, με ταυτόχρονη χρήση και απουσία μελανιού (νομίζω), μέχρι τη μεταμόρφωση της γυναίκας σε λύκο και πάλι πίσω.

Ομολογώ πως κομμάτι της γοητείας που άσκησε πάνω μου αυτό το τεύχος οφείλεται στο ότι παίζω το Vampire RPG. Αυτό, όμως, δεν μειώνει στο ελάχιστο την αξία του και περιμένω το κλείσιμο, για να λάβει η τριλογία μια περίοπτη θέση στη βιβλιοθήκη μου!