Heroes In Crisis #3

Ρε, μπας και είμαστε στο Matrix;
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Heroes In Crisis #3

WriterTom KingArtistsClay Mann, Lee WeeksPublisherDC Comics

Πρέπει να ομολογήσω ότι το HEROES IN CRISIS με έχει μπερδέψει αρκετά. Όση ώρα διάβαζα το τρίτο τεύχος της σειράς, μου διατήρησε το ενδιαφέρον. Όμως, με το που το τελείωσα, ένιωθα άδειος. Σαν να μη με επηρέασε τίποτα από όσα διάβασα.

Ένα flashback τεύχος που καλύπτει αρκετά κενά για το πως λειτουργεί το Sanctuary, που μας δείχνει, πολύ δραματικά, την εμπειρία των Lagoon Boy, Flash (Wally West) και Booster Gold σε αυτό, και το οποίο περιέχει μια μεγάλη ανατροπή, αλλά και ένα cliffhanger για το επόμενο τεύχος. Και όλα αυτά, σχεδιασμένα από τον έξοχο Lee Weeks, που αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των σελίδων.

Άρα τί φταίει; Καταλήγω στο ότι φταίει το γεγονός ότι το HEROES IN CRISIS δεν έχει ειδικό βάρος. Γίνονται γεγονότα τα οποία θα έπρεπε να είναι πολύ σημαντικά για το DC Universe, αλλά περνούν απαρατήρητα, σαν όλοι να πιστεύουν ότι δεν ισχύουν. Πεθαίνει ο Wally West και δεν νιώθω τίποτα. Κατηγορείται για τους φόνους ο Booster Gold και πάλι τίποτα. Διαβάζω την ιστορία και πιστεύω ότι θα αποκαλυφθεί ότι όλα είναι όνειρο/ψευδαίσθηση ή έχουμε πάρει το μπλε χάπι και είμαστε στο MATRIX.

Δεν ξέρω τι θα είναι χειρότερο. Να είναι όντως όλα ένα ψέμα, ή να είναι τόσο κακή η εκτέλεση της ιστορίας, που δεν δημιουργεί τα ανάλογα συναισθήματα. Το μέλλον θα δείξει…