Top 10 Superhero Resurrections

No one stays dead in comics!
1

Jean Grey: Η... ξαναπέθαντη

Αναμφίβολα, η βασίλισσα των νεκραναστάσεων! Έχει πάει ως τον άλλο κόσμο και έχει γυρίσει από αυτόν με κάθε πιθανό τρόπο. Πέθανε μια φορά, μόνο και μόνο για να γίνει Phoenix. Σαν Phoenix ξαναπεθαίνει, αυτοκτονώντας, αλλά αποδείχθηκε πολύ σκληρή και για αυτό, συνεπώς, μετά από κάποια χρόνια, ήρθε πάλι κοντά μας, για να πεθάνει ξανά και ξανά, όπως ο μυθικός Φοίνικας.

Η Jean Grey επιμένει να επιστρέφει από τους νεκρούς, με τρόπο κάθε φορά πιο θεαματικό. Είτε επειδή μεταμορφώθηκε σε κάτι ανώτερο, είτε επειδή επιβίωσε μέσα σ’ ένα κουκούλι, είτε επειδή έκανε upload τον εαυτό της σε ξενιστή, είτε… γιατί έτσι. Έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι και κλώνος για την επαναφορά της, ο οποίος, φυσικά, πέθανε.

Και το πιο ακραίο όλων; Η Jean, καίτοι σήμερα είναι νεκρή (ή κάτι τέτοιο), πρωταγωνιστεί στους Χ-titles, όχι σε flashback ιστορίες, αλλά σε αυτό το παρόν. Ο νεότερος εαυτός της είναι εδώ, εκτοπισμένος από το χωροχρονικό συνεχές. Ο εαυτός της που ακόμη δεν έχει πεθάνει (καμία φορά), αλλά πρόκειται να πεθάνει στο μέλλον του, που είναι το παρελθόν που βιώνει ο ίδιος εαυτός σήμερα. Και αν δεν το καταλαβατε, η Jean Grey είναι ό,τι και η γάτα του Schrödinger για τα comics: Ταυτόχρονα νεκρή και ζωντανή.

(Spoiler alert: Προβλέπω να πεθαίνει και να επιστρέφει στη ζωή και να πεθαίνει ξανά και ξανά…)

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1