Top 100 Overrated Comics

100-91: Three’s Overrated
96

Powers

2000-WriterBrian Michael BendisArtistMichael Avon OemingMarvel Comics (Icon)

Είχες Powers και στο χωριό σου, θα μπορούσε να αναρωτηθεί ο οποιοσδήποτε. Όμως, ο Bendis μαζί με τον Oeming κατόρθωσαν να συνδυάσουν το χωριό με την πόλη και τις δυνάμεις με… τις ανθρώπινες αδυναμίες τους.

Το POWERS δεν είναι αυτό που περιμένεις όταν ακούς τον τίτλο του. Είναι ένα street level crime drama, που εμπλέκει και υπερήρωες. Έτσι, μπολιάζει με ενδιαφέροντα τρόπο δύο πολυγραμμένα είδη της Ένατης Τέχνης (και όχι μόνο), σε σημείο που να πάρουν οι δημιουργοί και Eisner για δαύτο. Τρις!

Ο Brian Michael Bendis βρίσκεται στις απαρχές της επιτυχημένης καριέρας του, μετά από κάτι JINX και GOLDFISH, που είναι “πιο noir πεθαίνεις”, και αρχίζει να καταπιάνεται με το υπερηρωικό. Οι καταβολές του, όμως, δεν θα τον αφήσουν ποτέ ήσυχο – ούτε και εμάς. Κάποιες φορές, αυτό καταλήγει σε κάτι πολύ ενδιαφέρον, ενώ άλλες σε κάτι τραγικά εξαναγκασμένο και βιαστικό. Εδώ, ξεκάθαρα, πειραματίζεται. Όμως, δεν είναι το πρώτο υπερηρωικό comic που μπολιάζει αυτά τα δύο είδη, μάρτυς μου ο Batman!

O Michael Avon Oeming, από την άλλη, έχει στιλιζαρισμένη γραμμή σχεδίου, όμως ήταν ο βασικός λόγος που κατατάσσω το comic σε εκείνα που δεν διαβάζονται καθόλου εύκολα. Η ροή προσπαθεί να γίνει κινηματογραφική, μάλλον προσπαθώντας να θυμίσει BATMAN: THE ANIMATED SERIES, αποτυγχάνοντας στο σύνολό του. Είναι απλά μια μετριότητα.

Και αυτό φάνηκε όταν μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη. Ακυρώθηκε μετά από μόλις 20 επεισόδια, 16 χρόνια μετά την πρεμιέρα του στα comics. Ήταν μία άνευρη σειρά, όπως και το ίδιο το comic, και αναρωτιέμαι πώς συνεχίζεται ακόμα. Αλλά δεν είναι και το πρώτο…

#100 #99 #98 #97 #96 #95 #94 #93 #92 #91