Top 100 Overrated Comics

100-91: Three’s Overrated
94

Daredevil (Mark Waid)

2011-2014WriterMark WaidArtistsChris Samnee, Paolo RiveraMarvel Comics

“Τέλειο storyline!” “Φανταστικό σχέδιο!” “Ο καλύτερος τίτλος Marvel!” “Έλεος πια με το Daredevil, μας έπρηξες!” “ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΓΙΑ ΤΟ DAREDEVIL!!!”

Όλα τα παραπάνω τα άκουγε κανείς ταυτόχρονα την περίοδο που κυκλοφορούσε το DAREDEVIL με τον Mark Waid στα ηνία. Η αποθέωση ήταν απόλυτη και κουραστική, όπως και το ίδιο το run, άλλωστε, κατά καιρούς. Mετά από ένα story arc φιάσκο, και την παράδοση του τίτλου “The Man Without Fear” σε άλλον χαρακτήρα (βλέπε Black Panther), σίγουρα ένα relaunch και ένα renumbering δεν είναι ικανά από μόνα τους για να δημιουργήσουν vibe, στο βαθμό που αυτό έγινε τελικά. Το run του Mark Waid πολύ σύντομα τάραξε τα νερά, κέρδισε βραβεία και έδωσε υπόσταση… Μεσσία στον συγγραφέα.

Η αλήθεια είναι πως ο Waid έδωσε στον Daredevil τη φρεσκάδα που χρειαζόταν ο ήρωας. Τον έφερε πάλι πιο κοντά στον δρόμο, του έδωσε ξανά μια νεανική σπιρτάδα και έδωσε υπόσταση και ρόλο σε πιο “δεύτερους” χαρακτήρες, όπως ο Foggy. Η σειρά έγινε πάλι fun to read. Ήταν γρήγορη, action-packed, sexy και με μπόλικες δόσεις (καλού) χιούμορ, με artwork σε πολύ καλά επίπεδα (περισσότερο απ’ τον Paolo Rivera και λιγότερο τον Chris Samnee που ακολούθησε), λιγότερο σκοτεινό από πριν και πολύ παιχνιδιάρικο. Σίγουρα είχε και τις cheesy στιγμές του, και, φυσικά, ήταν καθ’ όλη τη διάρκειά του, αρκετά άνιση, με τεύχη που τα θεωρούσες instant classics, αλλά και τεύχη που ήθελες αμέσως να τα πετάξεις στον κουβά.

Αξίζει το χαρακτηρισμό του Greatest of All Time Daredevil run που του έδωσε το CBR; Δεν είμαι σίγουρος. Για αυτό που είμαι σίγουρος είναι πως γενικά θα περάσετε καλά διαβάζοντάς το.

#100 #99 #98 #97 #96 #95 #94 #93 #92 #91