Top 100 Overrated Comics

100-91: Three’s Overrated
93

Captain America (Ed Brubaker)

2005-2012WriterEd BrubakerArtistsSteve Epting, Michael Lark, Mike Perkins, Butch Guice, Luke RossMarvel Comics

Επειδή αναστήσαμε τον Bucky (Winter Soldier FTW, πιο cool και απο τον Captain) δεν σημαίνει ότι φέραμε την ανάσταση (see what I did there?) στην ιστορία του First Avenger.

Ναι, ο Brubaker είχε και ήθελε να πει πολλά για την ιστορία του Steve. Παίζει να τα είχε όλα αυτά στο μυαλό του από πολύ παλιά. Είναι φανερό ότι έχει βαθιά γνώση της ιστορίας του ήρωα, τέτοια ώστε να μπορέσει να κάνει την δική του εκδοχή όσο νοσταλγική θα ήθελε και παράλληλα να αγνοήσει τα σημεία που δεν τον βόλευαν.

Η πρωτοτυπία και τα story arcs του run είναι ενδιαφέροντα και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να θεωρηθεί κλασικό. Επίσης, μας χάρισαν τον Winter Soldier, εύκολα μια από τις πιο επιτυχημένες αναστήσεις στο Marvel Universe. Αλλά το μεγαλείο της σειράς τελειώνει κάπου εδώ.

Το comic μας τάισε αυτό που απαιτούσε η εποχή. Decompressed, αργό και κινηματογραφικό storytelling, σε έναν κλασικό υπερηρωικό τίτλο. Το εκπληκτικό και φωτορεαλιστικό σχέδιο του Epting ταίριαζε τέλεια στο αρχικό ύφος που ήθελε ο Brubaker: μια τύπου super spy ταινία, με ψυχρό πόλεμο, υπερήρωες και φαινομενικά πολύπλοκές δολοπλοκίες, και όλα αυτά δοσμένα και σκηνοθετημένα σαν να είναι φτιαγμένα για την τηλεόραση. Αλλά όλη αυτή η σοβαροφάνεια με το highly intelligent super spy game, καταρρέουν κάτω από το δικό τους βάρος, και το exposition για να καταλάβουν και οι θνητοί που διαβάζουν τι συμβαίνει, διαλύει όλη την ατμόσφαιρα.

Ωραίο run, διαβάστε το. Αξίζει. Μην το πάρετε, όμως, και πολύ στα σοβαρά, γιατί προσπαθεί πολύ, όπως όλα τα comics εκείνης της εποχής να “πετάξει τα κολάν του”.

#100 #99 #98 #97 #96 #95 #94 #93 #92 #91