Ran And The Gray World Vol. 1

Μια ενδιαφέρουσα νέα σειρά που μπορεί να έχει μέλλον...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Ran And The Gray World Vol. 1

Writer/ArtistAki IriePublisherViz Media

Το manga ακολουθεί στις περιπέτειές της, τη νεαρή μάγισσα Ran, η οποία μπορεί να μεταμορφώνεται σε μια ενήλικη μορφή της, με την βοήθεια κάποιων μαγικών παπουτσιών. Ωστόσο, δεν είναι η μοναδική με μαγικές ικανότητες στην οικογένειά της. Ο αδερφός της μπορεί να μεταμορφώνεται σε λύκο, η μητέρα της είναι από τις δυνατότερες μάγισσες και ο πατέρας της μεταμορφώνεται σε κοράκι. Η σειρά πραγματεύεται τις περιπέτειές της, τόσο στην παιδική, όσο και στην ενήλικη μορφή της, αλλά δίνει αρκετό βάρος και στις σχέσεις που αναπτύσσει όταν βρίσκεται σε καθεμία μορφή.

Το πρώτο volume μας εισάγει στον μαγικό αυτό κόσμο. Αυτό που είναι αξιοθαύμαστο και τραβάει αμέσως την προσοχή του αναγνώστη, είναι το εκπληκτικό artwork της Aki Irie, το οποίο, με την περίεργη αισθητική του, αποτυπώνει πολύ ωραία το κλίμα του μαγικού κόσμου, ενώ ακολουθούμε το ταξίδι της Ran για να βρει τη μητέρα της. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές σε αυτό το ταξίδι, όπου η αφήγηση της ιστορίας περιπλέκεται αρκετά, από τα πολλά συμβάντα που εκτυλίσσονται ταυτόχρονα. Αυτό δυσχεραίνει κάποιες φορές την ευχάριστη και εύκολη ανάγνωση του manga.

Τέλος, οι συμπληρωματικοί χαρακτήρες της σειράς είναι πολύ promising, κάτι που δείχνει ότι, με σωστή διαχείριση από την mangaka, η σειρά μπορεί να έχει αρκετό μέλλον.