Top 100 Overrated Comics

90-81: The Overrated Diaries
82

B.P.R.D.

2002-WritersMike Mignola, Christopher Golden, Michael Avon Oeming, Tom Sniegoski, John ArcudiArtistsRyan Sook, Michael Avon Oeming, Guy DavisDark Horse Comics

Μια κυβερνητική οργάνωση που ερευνά υπερφυσικά, μεταφυσικά και, γενικώς, παράξενα φαινόμενα. Σε ιστορίες που μοιάζουν αφόρητα μεταξύ τους. Και γιατί αυτό το πράγμα είναι τόσο δημοφιλές εδώ και 15+ χρόνια;

Χμμμ… Τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον η απάντηση είναι προφανής. Βλέπετε, το B.P.R.D. είναι δημιουργία του Mike Mignola, του δημιουργού που το 99% των αναγνωστών και κριτικών εκεί έξω πιστεύει πως τα σκατά του μυρίζουν λεβάντα. Επίσης, οι ιστορίες του comic διαδραματίζονται στον κόσμο του δημοφιλέστατου Hellboy, του πιο μονοδιάστατου και βαρετού χαρακτήρα που έχει γίνει ποτέ τεράστια mainstream επιτυχία. It’s Mignola! It’s Hellboy! Therefore, it’s good!

Ακόμη και αν οι συγγραφείς που ακολούθησαν τον Mignola στην εξιστόρηση των περιπετειών του Bureau of Paranormal Research and Defense, είναι σαφώς ικανότεροι από τον δημιουργό του franchise (κάτι που δεν είναι και δύσκολο, μια και ο Mr. “all-I-know-about-comics-is-how-to-spot-blacks” δεν είναι καν συγγραφέας), η πικρή αλήθεια είναι πως όλοι τους έχουν κανεί απείρως καλύτερες δουλειές αλλού. Για κάποιους, μάλιστα, θα ξόδευα και μερικά δάκρυα, επειδή χαραμίζονται σε αυτή τη βλακειούλα, ενώ θα μπορούσαν να κάνουν κάτι πιο σημαντικό, αλλά κάπου εκεί, σκουπίζοντας τα μάτια μου, θα θυμόμουν πως δεν είναι σκλάβοι. So fuck them.

Άντε, να πω και μια καλή κουβέντα για το comic. Τα περισσότερα τεύχη/stories του B.P.R.D. έχουν όμορφο artwork, ειδικά αυτά που σχεδιάζει ο θεός Guy Davis. Αλλά οι ωραίες εικόνες δεν αρκούν για να κάνουν ένα comic καλό. Ούτε καν μέτριο.

#90 #89 #88 #87 #86 #85 #84 #83 #82 #81