Top 100 Overrated Comics

80-71: Overrated… With Children
71

We3

2004-2005WriterGrant MorrisonArtistFrank QuitelyDC Comics (Vertigo)

Μια ιστορία που βασίζεται σε ζωάκια, έχει πάντα επιτυχία. Είτε είναι ελαφάκια, ελεφαντάκια με μεγάλα αυτιά, ή bioweapons τελευταίας τεχνολογίας με δολοφονικά ένστικτα, τα ζωάκια πάντα πουλάνε. Αλλά, δυστυχώς, αυτό δεν αρκεί.

Γιατί, χρησιμοποιώντας ζωάκια, λογικά ποντάρεις στο συναίσθημα, οπότε αφήνεις κατά μέρος το ουσιαστικό κομμάτι, που είναι η πλοκή, οι χαρακτήρες κ.λπ.. Αυτό έγινε και με το WΕ3. Δεν είναι ένα κακό comic – έχει πλάκα, έχει gore και ένα σχετικά ανορθόδοξο σενάριο. Είναι πιασάρικο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αριστούργημα, ούτε καν το καλύτερο έργο του Grant Morrison. Είναι ένα καλούτσικο comic, overhyped as fuck (ζωάκια, θυμάστε), που ποντάρει σε αρκετά φτηνές συγκινήσεις και πασάρει το trope της αξιαγάπητης φονικής μηχανής. (Θυμάστε το ELFEN LIED;)

Σε γενικές γραμμές, αν δεν βρισκόταν ο Morrison από πίσω, ώστε να το “σπρώξει” η DC, είναι πολύ πιθανό να μην είχαμε ακούσει ποτέ για τις περιπέτειες του λαγού, της γάτας και του σκύλου. Επίσης, είναι εύκολο να χαρακτηριστεί ένα έργο ως καινοτόμο και “αριστούργημα”, όταν παίζει σε άδειο γήπεδο. Ξέρετε πολλά comics με πρωταγωνιστές ζώα; Όχι ανθρωπόμορφα ζώα, κανονικά ζώα.

Στους τυφλούς, λογικά, βασιλεύει ο μονόφθαλμος.

 

#80 #79 #78 #77 #76 #75 #74 #73 #72 #71