Top 100 Overrated Comics

80-71: Overrated… With Children
79

Promethea

1999-2005WriterAlan MooreArtistJ.H. Williams IIIDC Comics (America's Best Comics)

Ένα πανέμορφο comic, το περιεχόμενο του οποίου, όμως, μπορείτε να βρείτε αυτούσιο σε οποιοδήποτε βιβλίο για μυστικισμό.

Ας μην είμαστε αχάριστοι. Το PROMETHEA είναι, αν μη τι άλλο, ένα πολύ ωραίο comic. Η εικονογράφηση του J.H. Williams δίνει, ως αποτέλεσμα, πανέμορφα δισέλιδα spreads και ο Alan Moore είναι ένας πολύ καλός συγγραφέας, που ξέρει να χειριστεί το θέμα του και να δημιουργήσει την απαραίτητη μυστηριακή ατμόσφαιρα, που απαιτεί το μεταφυσικό ταξίδι της πρωταγωνίστριας.

Το πρόβλημα εμφανίζεται, όταν το κοινό του PROMETHEA αρχίζει να μιλάει για την μοναδική φιλοσοφία που ο Moore αναπτύσσει μέσα στις σελίδες του comic, για τη ζωή, το σύμπαν και τα πάντα. Κι αυτό γιατί, ενώ δεν υπάρχει τίποτα κατακριτέο σε αυτό, ο μυστικισμός του PROMETHEA, όπως και τόσα άλλα πράγματα στην συγγραφική καριέρα του Moore, είναι δανεισμένος από αλλού. Απλά πάτε σε ένα βιβλιοπωλείο, περάστε από εκείνο το ράφι με τα αποκρυφιστικά, ψευδο-επιστημονικά βιβλία που ντρέπεστε να ξεφυλλίσετε, και ανοίξτε ένα βιβλίο για τον Καβαλισμό. Μόλις ανακαλύψατε την πλοκή του PROMETHEA.

Τίποτα από όλα αυτά δεν καθιστά τον τίτλο κακό, τον καθιστά όμως υπερεκτιμημένο, όταν του δίνουμε credit για κάτι παραπάνω από αυτό που ουσιαστικά είναι: ένα εξαιρετικό εισαγωγικό μάθημα “Occultism 101”.

#80 #79 #78 #77 #76 #75 #74 #73 #72 #71