Top 100 Overrated Comics

80-71: Overrated… With Children
75

The Flash: Rebirth

2009-2010WriterGeoff JohnsArtistEthan Van SciverDC Comics

To THE FLASH: REBIRTH μπορεί να καταταχτεί στα σημαντικότερα comics της DC για πολλούς λόγους. Αλλά αυτοί που έχουν να κάνουν με την ποιότητά του, δεν είναι όσοι πολλοί θα θέλαμε να πιστεύουμε.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι το THE FLASH: REBIRTH σήμανε τη μόνιμη επιστροφή του Barry Allen, μετά από απουσία 20 περίπου χρόνων. Κάτι τέτοιο είναι λογικό να φέρει το mini series σε μια κορυφαία θέση του συλλογικού υποσυνείδητου. Παράλληλα, έφερε την υπογραφή ενός writer που είχε ήδη τεράστια επιτυχία στον ongoing τίτλο του Flash, ενώ είχε υπογράψει και το αντίστοιχο “Rebirth” του Green Lantern και ετοιμαζόταν να συμπεριφερθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και στον Scarlet Speedster. Και, φυσικά, το γεγονός ότι οι fans του Flash χωρίστηκαν σε δύο στρατόπεδα (οι μεν στο πλευρό του Barry Allen και οι δε στο πλευρό του Wally West), χάρισε πολλά πρωτοσέλιδα και comments σε ένα mini series που αποδείχθηκε πιο επεισοδιακό από ότι αναμενόταν.

Όλα αυτά, βέβαια, λειτούργησαν υπέρ του THE FLASH: REBIRTH. Ειδικά τα πρώτα τεύχη εξαντλήθηκαν από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας και η ιστορία απέκτησε τη θέση της στο πάνθεο των κορυφαίων της DC. Αν τη γδύσουμε από όλα αυτά τα σημαντικά, όμως, τί μένει;

Μένει ένα σχετικά συνηθισμένο mini series, διαμορφωμένο σε ένα κλασικό καλούπι δημιουργίας milestone ιστοριών, που έχει λίγο απ’ όλα: συγκίνηση για την επιστροφή ενός ήρωα, πασπαλισμένη με flashbacks, ένα μυστήριο που καλείται να λυθεί και μια παρέλαση speedsters, που μοιάζουν να συγκεντρώθηκαν, προκειμένου να γιορτάσουν την επιστροφή του Barry Allen. Με άλλα λόγια, μια καλή ιστορία, που όμως ασχολήθηκε περισσότερο με τον σημαντικό ρόλο της, με αποτέλεσμα να μοιάζει σε πολλά σημεία διεκπεραιωτική.

#80 #79 #78 #77 #76 #75 #74 #73 #72 #71