The Dreaming #4

Οι ανατροπές συνεχίζονται!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Dreaming #4

WriterSimon SpurrierArtistBilquis EvelyPublisherDC Comics (Vertigo)

Μετά τα γεγονότα των προηγούμενων τευχών, ο Judge Gallows έχει πλέον αναλάβει τον έλεγχο του The Dreaming, το οποίο κυβερνά με σιδηρά πειθαρχία, με τους Brute και Glob να αποτελούν τους δύο βασικούς του εκτελεστικούς εκπροσώπους. Παράλληλα, ο Cain έρχεται αντιμέτωπος με μια αποκάλυψη που θα τον συνταράξει συθέμελα, ενώ οι Lucien και Matthew βάζουν σε λειτουργία το σχέδιό τους, ώστε να απελευθερώσουν την Dora και να ανατρέψουν τον Judge Gallows.

Το τέταρτο τεύχος της σειράς είναι αρκετά μεταβατικό, καθώς σε αυτό γίνονται λιγότερα πράγματα απ’ ότι στα προηγούμενα και ουσιαστικά λειτουργεί ως γέφυρα, προκειμένου σιγά-σιγά να ξεκαθαρίσει το τοπίο, να τοποθετηθούν στο ταμπλό όλοι οι χαρακτήρες και να διαμορφωθούν τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα. Από εδώ, φυσικά, δεν λείπουν οι καλογραμμένες πολιτικές αλληγορίες, οι οποίες εξελίσσονται σε βασικό συστατικό της αφήγησης του Spurrier. Παράλληλα, το σχέδιο της Bilquis Evely εξακολουθεί να συναρπάζει, χαρίζοντάς μας μερικά εκπληκτικά panels, σε ένα comic που νομίζω ότι αξίζει την προσοχή σας μόνο και μόνο για το οπτικό αποτέλεσμα.

Φτάνοντας λοιπόν στο τέταρτο τεύχος του THE DREAMING, εκτιμώ ότι έχει γίνει πλέον σαφές πως οι δημιουργοί δεν έχουν καμία διάθεση να προσπαθήσουν να ανακυκλώσουν την ατμόσφαιρα του ΤΗΕ SANDMAN, αλλά χρησιμοποιούν τους χαρακτήρες του Neil Gaiman, ώστε να μας πουν μια αρκετά διαφορετική, και απολύτως δική τους, ιστορία. Ομολογώ ότι δεν έχω πειστεί 100%, όμως κάθε τεύχος με ωθεί στο να θέλω να διαβάσω το επόμενο, πετυχαίνοντας, τελικά, τον σκοπό του και καθιστώντας το comic τον πιο ενδιαφέροντα τίτλο του Sandman Universe.