Top 100 Overrated Comics

70-61: The Man In The Overrated Castle
62

Elektra: Assassin

1986-1987WriterFrank MillerArtistBill SienkiewiczMarvel Comics (Epic)

O Frank Miller είναι υπερεκτιμημένος δημιουργός. Και αυτό είναι ένα από τα πιο υπερεκτιμημένα έργα του…

Το ELEKTRA: ASSASSIN είχε αρχικά καλό σκοπό και αγνές προθέσεις. Να παρωδήσει κλισέ της comics σκηνής όπως τους νίντζα και τις υπερσεξουαλικές γυναικείες παρουσίες. Τότε, ο Sienkiewicz αποφάσισε να κάνει όλο το series σε τέμπερα, με αφορμή το ότι θα έβγαινε από την Epic και ήθελε μάλλον να θυμίσει HEAVY METAL. Συνολικά, θα μπορούσε να πάει πολύ καλύτερα, γιατί η ροή είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Ναι, υπάρχουν σελίδες πίνακες, αλλά μέχρι εκεί.

Όμως, υπάρχουν κι άλλα έργα της Ένατης Τέχνης που έχουν προβληματική ροή, παρ’ όλο που κάθε καρέ ενέχει artistic value. Εκεί έρχεται το δεύτερο πρόβλημα μου με αυτό το comic, ότι ο Sienkiewicz είναι πολύ αφαιρετικός. Οπότε, η αποτύπωση της όποιας ροής αφήνεται, λίγο έως πολύ, στη φαντασία του αναγνώστη.

Αυτό υμνήθηκε από κριτικούς. Προσωπικά, το θεωρώ από τα τοπ υπερεκτιμημένα έργα. Τα comics πρέπει να αφηγούνται μια ιστορία μέσω του οπτικού μέσου, ή να επιχειρούν κάτι συναφές. Είναι οπτική τέχνη, μεν, αφηγηματικό μέσο, δε. Στο ELECTRA: ASSASSIN περνάμε πλέον σε “λογικές” EVANGELION. Μήπως είναι too deep for you..?

#70 #69 #68 #67 #66 #65 #64 #63 #62 #61