Top 100 Overrated Comics

60-51: Overrated By The Bell

H πρώτη πενηντάδα του Top 100 ολοκληρώνεται και τρελοί τιτάνες, κομμουνιστές υπερήρωες και πληρωμένοι δολοφόνοι, γλιτώνουν οριακά την ντροπή του να βρίσκονται στις πρώτες 50 θέσεις μιας καθόλου κολακευτικής λίστας.

60

DMZ

2005-2012WriterBrian WoodArtistRiccardo BurchielliDC Comics (Vertigo)

Πολλοί το θεωρούν ένα από τα σπουδαιότερα έργα της Vertigo. Άλλοι πιστεύουν πως είναι το ισχυρότερο αντιπολεμικό comic, με προφητικό χαρακτήρα. Δεν λέω πως τα μηνύματα δεν είναι σωστά, αλλά το γεγονός ότι ένα comic καταδικάζει τον πόλεμο, δεν θα έπρεπε να αρκεί για να το βάλει σε κάποιο πάνθεον.

Θέλω να πω, φαντάζομαι πως υπάρχουν στρατόκαυλοι αναγνώστες, για τους οποίους το DMZ υπήρξε η αποκάλυψη της ζωής τους, αλλά εμένα απλά με βρήκε σύμφωνη σε θέματα που είχα ήδη ψυλλιαστεί λιγάκι. Ναι, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι διεφθαρμένα, ναι, κάθε στρατός έχει τη δική του αλήθεια, ναι, οι στρατιώτες δεν είναι παρά θολωμένα πιόνια στα χέρια των δυνατών. Φέρτε μου ένα σύννεφο να πέσω.

Επίσης, όπως και με το Y: THE LAST MAN, ο πρωταγωνιστικός ρόλος του ανώριμου άντρα, ο οποίος, χωρίς ιδιαίτερες φυσικές ή νοητικές ικανότητες, καταφέρνει να σώσει τον κώλο του, ενώ ο κόσμος χάνεται, με κουράζει λίγο. Κυρίως ο Matty Roth, ο οποίος όλο δείχνει να μαθαίνει από τα λάθη του, κι όμως όλο επαναλαμβάνει τα ίδια, έχοντας περάσει σχεδόν 50 τεύχη αψυχολόγητων αποφάσεων, μέχρι να αρχίσει να παίρνει μπρος.

Το DMZ είναι ένα καλό πολεμικό action comic, με ένα καθαρό storyline, αλλά δεν πιστεύω πως οι χαρακτήρες, οι διάλογοι, ή το σχέδιο, δικαιολογούν το prestige του.

#60 #59 #58 #57 #56 #55 #54 #53 #52 #51