Top 100 Overrated Comics

60-51: Overrated By The Bell
59

Monstress

2015-2018WriterMarjorie LiuArtistSana TakedaImage Comics

Πολλά βραβεία και πολλές διακρίσεις δεν σημαίνει πως το προϊόν δεν θα είναι πατάτα!

Εντάξει, όχι και πατάτα, αλλά σίγουρα έχει εκθειαστεί υπερβολικά. Και όχι πως δεν είναι ωραίο που δείχνει τη “θηλυκή πλευρά” των comics, αλλά το κάνει λίγο εύκολο – με πολλά εισαγωγικά – μιας και είναι τοποθετημένο σε έναν, κατά βάση, μητριαρχικό κόσμο. Το γυναικείο φύλο κυριαρχεί και αυτό είναι τέλειο – ναι, φεμινισμός! – αλλά αυτές τις πολυεπίπεδες προσωπικότητες που έχουν οι χαρακτήρες, τις έχουν επειδή βρίσκονται στο συγκεκριμένο σύμπαν, όπου δεν είναι κατακριτέο και δακτυλοδεικτούμενο. Θα προτιμούσα να το έβλεπα σε ένα περιβάλλον που να θυμίζει τη δική μας κοινωνία, που πολλές φορές προβάλλει γυναικείους χαρακτήρες με δυναμισμό σαν είδος υπό εξαφάνιση!

Αφήνοντας, λοιπόν, τα μηνύματα που θέλουν να περάσουν μέσα από τη δουλειά τους οι δημιουργοί – όπως και πολλοί άλλοι – όλα γίνονται με συνηθισμένο και χιλιοειπωμένο τρόπο. Είναι ακόμη μία ιστορία πόνου και σκότους, με την ηρωίδα να έχει τραγικό backstory και να κουβαλάει τα δαιμόνια της μαζί της (get it?!). Είναι μία ιστορία εκδίκησης, τοποθετημένη σε ένα δυστοπικό μέλλον. Με τέρατα. Και μαγεία. Και μία τέλεια γάτα, που έχει δύο ουρές! Και ωραία σχέδια.

Όμως, είναι μία ιστορία παρωχημένη, παρ’ όλη την ιδιαιτερότητα των κεντρικών ηρώων – για το οποίο πήρε και τα περισσότερα εύσημα.

#60 #59 #58 #57 #56 #55 #54 #53 #52 #51