Top 100 Overrated Comics

40-31: Overrated Days
31

Marvel 1602

2003-2004WriterNeil GaimanArtistsAndy Kubert, Richard IsanoveMarvel Comics

Σου είπανε Neil Gaiman, σου πλασάρανε Andy Kubert, ονειρεύεσαι αριστούργημα. Ε, γύρνα από την άλλη πλευρά και ονειρέψου κάτι άλλο. Αριστούργημα δεν το λες.

Λοιπόν, το MARVEL 1602 – και όσα το ακολούθησαν – γεννήθηκε όταν, για κάποιον λόγο, ο Gaiman είπε “τί θα λέγατε να κάνουμε ένα comic με τους ήρωες της Marvel, μόνο που δεν θα είναι υπερήρωες, αλλά θα υπάρχει μαγεία;”, και όλοι ξετρελάθηκαν. Όχι μόνο η εκδοτική. Και το κοινό και οι κριτικοί. Μην κρυβόμαστε, είμαστε αρκετοί αυτοί που θαμπωθήκαμε από την αίγλη των συντελεστών και την ομοβροντία αναφορών σε αυτό το comic. Και τότε, συμφωνούσαμε και εμείς μαζί τους, θεωρώντας ότι αυτή ήταν η καλύτερη ιδέα όλων των εποχών.

Μέχρι που αποφασίσαμε να το ξαναπιάσουμε στα χέρια μας, για να ξαναζήσουμε τη μαγεία, χρόνια μετά. Και ανακαλύψαμε ότι τα μόνα μαγικά που έγιναν, είναι η πλύση εγκεφάλου που δεχτήκαμε και η ομαδική παράκρουση. Πώς αλλιώς να εξηγήσω ότι σε όλους είχε φανεί τόσο τέλεια ιδέα ο Daredevil να εμφανίζεται ως αυλητής και ότι δεν είχαμε κάνει συλλαλητήρια ενάντια στο “Carlos Javier”;

Δεν είναι ότι το MARVEL 1602 είναι κακό – γιατί δεν θα με πιάσετε ούτε νεκρή να λέω κάτι κακό για τον Gaiman – απλά δεν είναι και… μαγεία.

 

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31