Top 100 Overrated Comics

40-31: Overrated Days
38

Y: The Last Man

2002-2008WriterBrian K. VaughanArtistsPia Guerra, Goran Sudzuka, Paul ChadwickDC Comics (Vertigo)

Υπερεκτιμημένο δεν σημαίνει και κακό. Πόσο μάλλον στην περίπτωση του Y: THE LAST MAN, ενός από τα πλέον αγαπημένα μου comics, το οποίο, ας το παραδεχτούμε, είναι λιγουλάκι υπερεκτιμημένο.

Δεν μπορείτε να πείτε, Ο Ξύδης είναι ακριβοδίκαιος! Έτσι, χωρίς παρωπίδες, την έριξε την ψήφο του για το Y: THE LAST MAN. Το comic είχε δημιουργήσει πάταγο όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Θυμάμαι που το WIZARD είχε ανακηρύξει το #1 της σειράς ως το καλύτερο comic της περιόδου 1991-2008! Εντάξει, κι εμένα μου άρεσε, αλλά ας χαλαρώσουμε λίγο. Και προσέξτε, το γράφω εγώ, που όταν έβγαινε η σειρά, αν τα χρήματα μου έφταναν για ένα trade μόνο, αυτό θα ήταν το επόμενο volume του Y: THE LAST MAN.

Ο βασικός λόγος, κατά τη γνώμη μου, που το συγκεκριμένο comic έχει αυτή την υπερβολική αποδοχή, είναι το γεγονός ότι είναι ένα από τα πιο new reader friendly comics που υπάρχουν. Κι εμένα, αν με ρωτούσε κάποιος (ενήλικας, γιατί τα παιδιά είναι άλλη κατηγορία) να του προτείνω ένα comic για να αρχίσει να διαβάζει, πιθανότατα η πρώτη μου επιλογή να ήταν το Y: THE LAST MAN. Έτσι, πολύς κόσμος με περιορισμένη έκθεση στα comics, το έχει πολύ ψηλά.

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31