Top 100 Overrated Comics

30-21: How To Get Away With Overrating
28

Spider-Man (Dan Slott)

2008-2018WriterDan SlottArtistsSteve McNiven, Humberto Ramos, Marcos Martin, Stefano Caselli, Olivier Coipel, Ryan Stegman, Stuart ImmonenMarvel Comics

Ο Dan Slott όριζε την πορεία του Spider-Man σχεδόν μια δεκαετία. Κάτι θα πρέπει να έκανε σωστά για να έμεινε τόσον καιρό, σωστά; Ναι και όχι. Γιατί, ως ένα σημείο, το run του ήταν εξαιρετικό – το μετά είναι το θέμα.

Τα πρώτα μεγάλα arcs εξερευνούσαν, με ενδιαφέροντες τρόπους, τόσο τον Spidey όσο και τον Peter (“Big Time”, “Matters Of Life And Death”), έπαιζαν όσο χρειάζεται με το status quo και προσέφεραν ωραίες ιδέες και σκηνικά για τις περιπέτειες του ήρωα (“Spider-Island”, “Ends Of The Earth”), ενώ και το SUPERIOR SPIDER-MAN αποδείχτηκε μία από τις καλύτερες σύγχρονες ιστορίες του Spidey και στο τέλος ανέδειξε τον ήρωα. Ωστόσο, σε ορισμένες στιγμές του SUPERIOR, είδαμε τον Slott να μην χειρίζεται σωστά τον Pete. Και αυτό το φαινόμενο άρχισε να επεκτείνεται και με την επιστροφή του, όπου είτε δεν έβαζε στο επίκεντρο τον ήρωα (“Spider-Verse”), είτε τον παρουσίαζε αρκετά πιο ανεύθυνο και ανώριμο.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η ανάδειξη του ήρωα σε CEO της Parker Industries, όπου μας τον παρουσίασε σαν “Iron Man light”. Ταυτόχρονα, φαίνεται να εξάντλησε όλες τις καλές του ιδέες και την ενέργεια να πάρει την οποιαδήποτε ιδέα και να την πλάσει σε ένα σωστά δομημένο arc. Επομένως, στα τελευταία χρόνια των ιστοριών του, είχαμε έναν Peter που δεν θύμιζε και πολύ τον Peter, να αντιμετωπίζει εχθρούς σε ανέμπνευστα σκηνικά με ψιλοβαρετά conflicts και ένα event που απλά πέρασε και δεν ακούμπησε (“Clone Conspiracy”).

Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι το αποκορύφωμα του run του Slott στον Spider-Man, είναι οι ιστορίες του με τον Doctor Octopus.

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21