Top 100 Overrated Comics

30-21: How To Get Away With Overrating
26

The Ultimates (Millar/Hitch)

2002-2006WriterMark MillarArtistBryan HitchMarvel Comics

Η αλήθεια είναι πως την περίοδο που ξεκίνησε να κυκλοφορεί το THE ULTIMATES, κρατούσα ηθελημένα μια απόσταση από τη Marvel, οπότε δεν ένιωσα πολύ την Millar-ίαση της εποχής… Μετά, όμως… Αχ! Μετά βγήκε το Marvel’s THE AVENGERS, το αριστούργημα αυτό της 7ης τέχνης. Και φυσικά οι fans δεν έχαναν την ευκαιρία να μας τα κάνουν νταούλια, υπενθυμίζοντας πως η ταινία είναι βασισμένη στο comic του Millar. Και μετά βγήκε το AGE OF ULTRON… Τα χτυπήματα ήταν απανωτά!

Ας μιλήσουμε, όμως, για το comic, το οποίο διάβασα εκ των υστέρων. Ως comic, δεν ξεφεύγει ΚΑΘΟΛΟΥ από τη γνωστή Marvel-ίλα (και ειδικότερα Ultimate Marvel-ίλα) της εποχής: Εντυπωσίακό μεν, μετριότατο δε artwork, το story δεν ήταν άσχημο, αλλά το storytelling ήταν! Φουλ του κλισέ, με κάποιες δόσεις “εξυπνάδας” και χιούμορ (που το συναντούμε και στις ταινίες), άφθονη cheesy “Αμερικανίλα” και διάλογοι απεθυνόμενοι σε δωδεκάχρονους.

Δεν θα το πρότεινα, παρά μόνο σε fans του Millar και της Marvel (εάν υπάρχουν ακόμα τέτοιοι) και μόνο για να δει κάποιος από που προήλθε μία από τις χειρότερες superhero ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει!

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21