Top 100 Overrated Comics

30-21: How To Get Away With Overrating
22

Bleach

2001-2016Writer/ArtistTite KuboShueisha, Viz Media

“Μα ήταν ένα από Big Three! Πώς είναι να μην είναι καλό;”, θα μου πεις. Ακριβώς! Και μόνο η ιδέα ότι είχε εμπλακεί σε πόλεμο πωλήσεων με το NARUTO και το ONE PIECE, μου λέει ότι είναι μια τραβηγμένη από τα ξανθά μαλλιά του Ichigo ιστορία, χωρίς ανάπτυξη χαρακτήρων, απλά και μόνο για να υπάρχει.

Και επιβεβαιώνομαι. Η ιστορία έχει ένα καλό premise, που ξεχειλώνει σαν πουλόβερ που παλεύει με γάτα. Στους 74(!) τόμους που έχει το manga – τους οποίους εννοείται ότι δεν έκατσα να διαβάσω – υπάρχει η εξής μία(!) καλή ιστορία: το “Soul Society”. Και μετά, ένα χάος από ανούσιες περιπέτειες που επαναλαμβάνονται, πληθώρα χαρακτήρων, για τους οποίους θα έπρεπε να νοιάζομαι, αλλά, στην ουσία, προτιμώ να βλέπω τα μαλλιά μου να μακραίνουν. Δεν ξέρω πόσο κοστολογείτε τον χρόνο σας, αλλά το BLEACH δεν τον αξίζει.

Ίσως αν δεν είχε πάει τόσο καλά σε πωλήσεις, να είχε τελειώσει εκεί που έπρεπε να τελειώσει. Και ίσως, λέω ίσως, να ήταν μια καλή, στιβαρή ιστορία και τότε ίσως να μην ήταν σε αυτή τη λίστα. Ειρωνικό, δεν βρίσκετε;

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21