Self/Made #1

Η αιώνια επιστροφή
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Self/Made #1

WriterMat GroomArtistsMarcelo Costa, Eduardo FerigatoPublisherImage Comics

Στο μεσαιωνικό βασίλειο της Arcadia, ηχούν οι σάλπιγγες του πολέμου και όλοι ετοιμάζονται για να αποκρούσουν την επίθεση του νεκρομάντη Teronak.

Η Amala, μια νεαρή πολεμίστρια, αναρωτιέται εάν η μοίρα της έχει σφραγιστεί από τους Θεούς και προετοιμάζεται να πεθάνει στην μάχη, υπερασπιζόμενη την πόλη της. Όλα φαίνεται να δείχνουν πως η μάχη είναι χαμένη πριν καν αρχίσει. Ωστόσο, η “εκτός σεναρίου” παρέμβαση ενός νεαρού ευγενή και ενός μάγου, αλλάζουν την πορεία του παρόντος, του μέλλοντος, αλλά και του παρελθόντος. Αυτό που ακολουθεί, είναι η προσπάθεια των τριών πρωταγωνιστών να αλλάξουν την ιστορία και να την ξαναγράψουν από την αρχή, με αρκετά μη συμβατικούς όρους.

Μια αρκετά φρέσκια ιδέα από την Image, που καταφέρνει να δώσει ένα πολύ ενδιαφέρον twist στα παραδοσιακά high fantasy έργα. Είχαμε αρκετό καιρό να δούμε ένα τόσο ενδιαφέρον πρώτο τεύχος, με τόσο ζωηρό σχέδιο, που να έχει ταυτόχρονα και ένα πολύ δυνατό plot twist. Το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο, δε, είναι το γεγονός πως το SELF/MADE αποτελεί το ντεμπούτο του συγγραφέα Mat Groom.

Κρατάμε τα δάχτυλα σταυρωμένα για το επόμενο τεύχος και ίσως για μια αναβίωση του high fantasy, τώρα που τελειώνει και το GAME OF THRONES και δεν θα έχουμε με τι αντίστοιχο να ασχοληθούμε.