Top 100 Overrated Comics

20-11: Overrated Towers

Ένα βήμα πριν την κορυφή του πύργου των Top 100 Overrated Comics, συναντάμε στα σκαλιά της ανάβασης τους Batman και Wolverine, έναν άλλο Spider-Man και έναν νεαρό με ένα πολύ επικίνδυνο τετράδιο. Λίγα σκαλιά έμειναν ακόμη!

20

Batman: The Killing Joke

1988WriterAlan MooreArtistBrian BollandDC Comics

Το KILLING JOKE δεν είναι τόσο καλό όσο νομίζετε κύριε Ξύδη!

Μπερδευτήκατε; Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω. Πριν από πέντε σχεδόν χρόνια είχα τοποθετήσει το KILLING JOKE τρίτο στη λίστα μου με τις δέκα καλύτερες ιστορίες του Batman. Αν σήμερα έφτιαχνα ξανά εκείνη τη λίστα, η μεγαλύτερη αλλαγή που θα έκανα, θα ήταν το να το τοποθετήσω μερικές θέσεις παρακάτω. Εξακολουθώ να το θεωρώ μια πολύ καλή ιστορία. Απλά όχι τόσο καλή, όσο πίστευα και όσο πιστεύουν ακόμα πολλοί.

Το comic κερδίζει πολλούς πόντους από το γεγονός ότι αποτελεί μία από τις ελάχιστες (και, μάλλον τη δημοφιλέστερη) μεγάλης έκτασης δουλειές του τεράστιου Brian Bolland, στα αμερικανικά comics, έχει ένα από τα πιο iconic εξώφυλλα όλων των εποχών (το κορυφαίο, σύμφωνα με το έγκυρο site Comicdom.gr) και διαδραματίζεται σε αυτό η ιστορική στιγμή της παράλυσης της Barbara Gordon.

Όλα αυτά καλύπτουν, κάπως, την κεντρική ιδέα του comic (ότι μια κακή μέρα μπορεί να σε οδηγήσει στην τρέλα), η οποία πάσχει αρκετά, αλλά και το φινάλε, που είναι μεν γνωστό για το διαβόητο αστείο (και τη θεωρία για το αν ο Batman σκοτώνει τον Joker), αλλά κατά τα άλλα είναι σχετικά απογοητευτικό.

Συνολικά, το KILLING JOKE είναι ένα πολύ καλό comic, με αρκετά δυνατά στοιχεία, το οποίο, όμως, απέχει από το θρυλικό status που έχει αποκτήσει.

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11