Top 100 Overrated Comics

20-11: Overrated Towers
17

Ultimate Spider-Man (Bendis/Bagley)

2000-2007WriterBrian Michael BendisArtistMark BagleyMarvel Comics

Θυμάμαι όλον αυτό το χαμό για το πώς ο Brian Michael Bendis παρουσιάζει μια φρέσκια ματιά στον ήρωα, ο οποίος λίμναζε στην κοινοτυπία, που ξαναζεί το ειδύλλιο με την Gwen Stacy κ.λπ.. Παντού διαβάζαμε ύμνους για τη νέα σειρά, που, βέβαια, δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Και θα ξεκαθαρίσω πως υποψιάζομαι ότι μου ανατέθηκε να σχολιάσω αυτή τη σειρά, γιατί όλοι όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πως είμαι παλαιοκομματικός Spider-fan (αναγνωρίζω μέχρι Ross Andru, άντε μετά βίας και John Romita Jr.). Έχοντας, λοιπόν, καθαρή τη συνείδησή μου, μιας και το αποκάλυψα, ας συνεχίσουμε.

Η ιστορία διαβαζόταν ευχάριστα και έδινε σε μια νέα γενιά νεαρότερων αναγνωστών, την ευκαιρία να ταυτιστούν με τον χαρακτήρα (που στο κανονικό universe της Marvel “κακοπερνούσε”, γυρίζοντας την Αμερική, για να προωθήσει το βιβλίο του, έχοντας στο πλάι του τη super model σύζυγό του, Mary Jane). Αν και δεν παύει να είναι αξιέπαινο ότι ο Bendis κρατά σταθερά μια υψηλή ποιότητα με ενδιαφέροντα storylines, σε όλο το τεράστιο αυτό run (όχι, όμως, και ο Mark Bagley, που σχεδιαστικά έχει αρκετές μεταπτώσεις, αν και έμπειρος Spider-artist), το όλο εγχείρημα φαίνεται να αρχίζει και να τελειώνει σε αυτήν ακριβώς την πρόθεση: να δημιουργήσουν έναν πιο “φρέσκο” Spider-Man για την πιτσιρικαρία.

Και όταν και αυτός ο Spidey μεγάλωσε, εμφανίστηκε ο Miles Morales. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11