Top 100 Overrated Comics

20-11: Overrated Towers
13

Death Note

2003-2006WriterTsugumi OhbaArtistTakeshi ObataViz Media

Κάτι που είναι must-read σε διάφορες λίστες, ειδικά στις manga, δεν σημαίνει πως είναι και συγγραφικό ή/και καλλιτεχνικό αριστούργημα.

Το DEATH NOTE χάνει από την εξέλιξη της ιστορίας, καθώς το βασικό κομμάτι που εμπνεύστηκε ο δημιουργός είναι ενδιαφέρον και θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ πιο ωραία. Το folklore πάντα έχει αυτό το “κάτι”.

Με λίγα λόγια, όμως, οι χαρακτήρες δεν έχουν τόσο μεγάλη εξέλιξη και η όποια εξέλιξη έχουν είναι προβλέψιμη. Όπως ο πρωταγωνιστής (βασικό πρόσωπο). Είναι ένα καημένο σχολιαρόπαιδο – και μετά εκνευριστικός ενήλικας – που με λίγη δύναμη στις άκρες των δαχτύλων του, “τρώει” κόσμο και κοσμάκη, επειδή θέλει να καθαρίσει την κοινωνία. Ψυχοπαθής μαζί με god complex. Ο αντίπαλος του και arch-nemesis, είναι πιο ενδιαφέρων, αλλά και αυτός, ως χαρακτήρας, είναι “άδειος”. Δεν θα μιλήσω καν για την ξανθιά γκοθού που τον έχει θέο και ο πρωταγωνιστής της φέρεται με το χειρότερο τρόπο. Και δεν θα αναφέρω καθόλου κανέναν στο δεύτερο μέρος της ιστορίας.

Εξάλλου, όπως πολλά manga, έπεσε στην παγίδα και συνέχισε να εκδίδει υλικό, ενώ θα έπρεπε να είχε σταματήσει τουλάχιστον ένα ή δύο χρόνια πριν!

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11