Batman #61

Ωραία ανατροπή, αλλά...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #61

WriterTom KingArtistTravis MoorePublisherDC Comics

Αν υπάρχει κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ σε μια ιστορία, αυτό είναι η ανατροπή στο τέλος. Το BATMAN #61 είχε ένα τέτοιο τέλος, με μια ανατροπή που σου ρίχνει την μασέλα και σε ανατριχιάζει. Όμως τι γίνεται με το υπόλοιπο;

Το τεύχος πλέκει αρκετά καλά το μυστήριο και την σκοτεινή ατμόσφαιρα. Δημιουργεί από την αρχή μια αίσθηση αβεβαιότητας για τα γεγονότα που εξελίσσονται και σε κάνει να αναρωτιέσαι τι στο καλό συμβαίνει. Καταφέρνει, επίσης, να αποτυπώσει και να αναδείξει με ιδιαίτερη μαεστρία και ενδιαφέρον την πλευρά του ντετέκτιβ που διακρίνει τον σκοτεινό ιππότη. Αυτό είναι πάντα ευχάριστο, όταν το κάνουν οι συγγραφείς, καθώς κάνει την ιστορία να θυμίζει αστυνομικό μυθιστόρημα.

Όμως, εκεί που χάνει λίγο την μπάλα και που αφαίρει από την συνολική εμπειρία, είναι το γεγονός πως στηρίζεται πολύ σε παλαιότερα τεύχη. Η νέα αυτή ιστορία είναι εμφανώς επηρεασμένη και ίσως συνεχίζει παλαιότερο arc, που αφήνει κενό σε νέους αναγνώστες.