Man Without Fear #1

Εξαιρετική δουλειά, χωρίς νεοτερισμούς...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Man Without Fear #1

WriterJed MacKayArtistDanilo BeyrouthPublisherMarvel Comics

To νέο αυτό mini series πραγματεύεται το θεμελιώδες ζήτημα της ύπαρξης του Μatt Murdock/Daredevil, και ως σύλληψη δεν είναι κάτι καινούργιο. Αξίζει όμως τον χρόνο σας.

Όποιος αγαπά τον Daredevil, ξέρει ότι είναι από τους πιο βασανισμένους ήρωες της Marvel. Ένας τραγικός χαρακτήρας, ένας έκπτωτος άγγελος, που αναζητά την εξιλέωση. Κάθε φορά, ξεπερνά τον φόβο και κατανικά τον πόνο του, προκειμένου να έρθει και πάλι αντιμέτωπος με τα ίδια και αναβαθμισμένα συναισθήματα. Αυτόν τον ιδιαίτερο ψυχισμό θέλει να εξερευνήσει αυτή η σύντομη ιστορία των πέντε τευχών.

Ο Matt βρίσκεται σε κώμα, καθώς, ως Daredevil, προσπάθησε να σώσει έναν πιτσιρικά από τη σύγκρουση με ένα φορτηγό, όπως ακριβώς και με το ατύχημα με το οποίο άρχισαν όλα. Τώρα, στο κρεβάτι του νοσοκομείου, βιώνει και πάλι όλη του την ιστορία, μέσα από σουρεαλιστικούς εφιάλτες, όπου κυρίαρχα στοιχειά είναι ο Φόβος και ο Πόνος, ως υπερμεγέθεις Daredevil. O Matt, μέσα στον εφιάλτη, βλέπει τον εαυτό του να φορά τις διάφορες στολές που έχει αλλάξει ανά τα χρόνια, ενώ συναντά εχθρούς, φίλους και έρωτες. Στο δωμάτιο του νοσοκομείου, ο Foggy Nelson του κρατά συντροφιά μιλώντας του. Στα επόμενα τεύχη, κάποιος άλλος supporting character του περιβάλλοντος του ήρωα θα σταθεί στο πλάι του κωματώδους πρωταγωνιστή.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά, που δείχνει πραγματική αγάπη και μελέτη για τον χαρακτήρα. Δεν εισφέρει, προς το παρόν, κάτι νέο, αλλά έχει αποδοθεί εξαιρετικά και εμβαθύνει στον εσωτερικό κόσμο του ήρωα, αναδεικνύοντας τον χαρακτήρα. Ταυτόχρονα, το artwork ταιριάζει απόλυτα και δένει ιδανικά με την ιστορία, αν και το εξώφυλλο παραπέμπει στην τηλεοπτική σειρά. Τέλος, ιδιαίτερα συγκινητικό το αποχαιρετιστήριο “Stan’s Soapbox” της τελευταίας σελίδας. Ευτυχώς, το επόμενο τεύχος κυκλοφορεί μια βδομάδα μετά το πρώτο.