Uncanny X-Men #7

Ένα πολύ καλό τεύχος μιας αξιόλογης σειράς
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Uncanny X-Men #7

WritersMatthew Rosenberg, Kelly Thompson, Ed BrissonArtistPere PerezPublisherMarvel Comics

Μερικοί από τους νεαρούς X-Men, οι Armor, Glob, Pixie και Rockslide, μεταφέρθηκαν με τον X-Man στην Age of Apocalypse, από όπου και προέρχεται και όπου δεν έχει δυνάμεις. Απροσδιόριστος χρόνος έχει περάσει στην AoA, οι νεαροί μεταλλαγμένοι έχουν αναπτύξει νέες ικανότητες και έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα για το πώς θα χειριστούν το θέμα του X-Man και αν θα πρέπει να επιστρέψουν μαζί του στην κανονική τους διάσταση, την οποία ο πανίσχυρος μεταλλαγμένος θέλει να αλλάξει.

Το relaunch των X-Men είναι σταθερά τουλάχιστον αξιοπρεπές και προσπαθεί, με αρκετή επιτυχία, να ξαναπιάσει τα στοιχεία που είχαν κάνει τους μεταλλαγμένους, κάποτε, την κορυφαία ομάδα της Marvel. Ωστόσο, το τεύχος #7 μπορεί να θεωρηθεί ένα μικρό διάλειμμα από την κύρια αφήγηση, ενώ μένουν τρία τεύχη για να ολοκληρωθεί το “Disassembled”. Αν αφήσουμε στην άκρη το γεγονός ότι δεν βλέπουμε καθόλου τους άλλους X-Men, τότε το UNCANNY X-MEN #7 είναι ένα εξαιρετικό τεύχος, γιατί κάνει τόσο καλή δουλειά με τους νεαρούς μεταλλαγμένους.

Από τότε που αναβαθμίστηκαν και επίσημα σε X-Men, δεν έχουμε δει κάτι ουσιαστικό από τους χαρακτήρες. Εδώ καλούνται να επιβιώσουν σε ένα ξένο και εχθρικό περιβάλλον, να πάρουν δύσκολες αποφάσεις και να έρθουν ακόμα και ενάντια σε φίλους, αν θεωρούν ότι είναι απαραίτητο, για το κοινό καλό. Στάνταρ προσόντα, αν θες να θεωρείσαι μέλος της ομάδας.