Miles Morales: Spider-Man #2

Το team-up που δεν ξέρατε ότι χρειαζόσασταν
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Miles Morales: Spider-Man #2

WriterSaladin AhmedArtistJavier GarronPublisherMarvel Comics

Στο ταξίδι του για να βρει απαντήσεις, ο Miles Morales θα βρει έναν αναπάντεχο σύμμαχο, τον πλέον εξιλεωμένο και παλιό εχθρό του Peter Parker, Rhino. Έχοντας κοινό στόχο, οι δυο τους θα μπλέξουν με τους σκοτεινούς κύκλους της μαφίας, όπου θα κοντραριστούν με τον Tombstone και τους άντρες του.

Όσο μεγαλώνει η σταδιοδρομία του Miles στον ρόλο του Spider-Man, συναντάει όλο και περισσότερους βετεράνους superheroes αλλά και super-villains από τον παλιό κόσμο του Spidey. Η επιλογή του Saladin Ahmed να τον θέσει πλάι-πλάι με τον Rhino δουλεύει εξαιρετικά, καθώς οι δύο χαρακτήρες είναι γραμμένοι, ώστε να έχουν καλή χημεία, με τον “γέρο” Rhino να βλέπει τον καινούργιο ήρωα, όχι σαν εχθρό του, αλλά σαν αυτό που πραγματικά είναι: ένα παιδί που προσπαθεί να συνεχίσει την κληρονομιά του προκατόχου του.

Με βάση αυτό, το comic υιοθετεί έναν ανάλαφρο χαρακτήρα, χωρίς να εμβαθύνει ιδιαίτερα στο δράμα, το οποίο είναι παρόν, αλλά δεν αποτελεί ποτέ το επίκεντρο της ιστορίας. Αυτό, υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφικό· στην παρούσα περίπτωση, όμως, είναι ότι περίμενα να δω, εφόσον έχουμε το team-up ενός δεκαεξάχρονου με έναν σαραντάχρονο που έχει το μυαλό ενός δεκαεξάχρονου.

Τον τελευταίο καιρό, κατά κύριο λόγο, αρκετά από τα comics του Spidey μου αρέσουν πολύ. Το MILES MORALES #2 είναι σίγουρα ένα από αυτά!