Comicdom Con Athens 2019

H μεγάλη γιορτή των comics επιστρέφει με τέσσερις νέους καλεσμένους!

Τα τέσσερα πρώτα ονόματα του φετινού guest list, απαρτίζουν οι δημιουργοί Raúl Allén (THE IMMORTAL IRON FIST, SECRET AVENGERS, HAWKEYE, WONDER WOMAN), Patricia Martin (WONDER WOMAN, BLOODSHOT REBORN, NINJAK, SECRET WEAPONS), Dan Watters (LIMBO, LUCIFER, THE SHADOW, ASSASSIN’S CREED) και Stefano Zanchi (TOPOLINO, DONALD QUEST)

Raúl Allén

Αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών στη Σαλαμάνκα και στη συνέχεια μετακόμισε στη Βοστώνη, για να σπουδάσει illustration και design. Σήμερα ζει στην Ισπανία.

Υποψήφιος πολλαπλών βραβείων Harvey, ο Allén άρχισε να ασχολείται με τα comics, στο πλευρό του David Aja, με συγγραφείς όπως ο Matt Fraction και ο Ed Brubaker, στο THE IMMORTAL IRON FIST, με τον Warren Ellis στο SECRET AVENGERS και πάλι με τον Matt Fraction στο HAWKEYE. Ο Allén έχει επίσης συνεργαστεί με τον El Torres για το DRUMS και πρόσφατα, στη Valiant Comics, με τον Jeff Lemire, τον Matt Kindt, τον Peter Milligan, τον Robert Venditti και τον Eric Heisserer, σχεδιάζοντας τη σειρά SΕCRET WEAPONS, αλλά και για τη DC Comics, στα WONDER WOMAN #54 και #55 (σενάριο Steve Orlando).

Ως εικονογράφος, ο Allén συνεργάστηκε με τον Quentin Tarantino, και τα PLAYBOY, ROLLING STONE, BILLBOARD, BLOOMBERG BUSINESSWEEK, WASHINGTON POST, WALL ST. JOURNAL, EL PAIS και ADIDAS, μεταξύ πολλών άλλων. Το έργο του βραβεύτηκε από τις Society of Illustrators of NY 49th Annual Exhibition, Illustration West 43, 3?3 Magazine of Contemporary Illustration, και The National Drawing Award Gregorio Prieto. Έργα του έχουν εκτεθεί στη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη, την Ουάσιγκτον, τη Ρώμη, το Βερολίνο, τη Στοκχόλμη, το Μπουένος Άιρες, τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη.

Η επίσκεψή του πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες.

Patricia Martin

Υποψήφια για πλήθος Harvey Awards, η Patricia Martin είναι comic artist, illustrator και letterer. Γεννημένη στην Ισπανία το 1985, ένιωθε ανέκαθεν την ανάγκη να επικοινωνεί είτε μέσω του γραψίματος, είτε του σχεδίου. Η Martin ξεκίνησε την καριέρα της στον χώρο του βιβλίου, σε εταιρίες όπως οι Oxford, El Jinete Azul και Barbara Fiore Editora, ενώ δούλεψε και στο lettering και τον σχεδιασμό της ισπανικής μεταφοράς των βιβλίων HILDA του Luke Pearson, καθώς και σε εκείνα των Jimmy Liao και Suzy Lee.

Στη συνέχεια, μεταπήδησε στην εικονογράφηση και την Αμερικανική βιομηχανία των comics, όπου τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάστηκε στα WONDER WOMAN #54 και #55 (σε σενάριο του Steve Orlando), το BLOODSHOT REBORN #5 (σενάριο Jeff Lemire), το NINJAK #6 (σενάριο Matt Kindt), το WRATH OF ETERNAL WARRIOR του (σενάριο Robert Venditti) και το SECRET WEAPONS (σε συνεργασία με τον σχεδιαστή Raul Allen, σε σενάριο Eric Heisserer) για τη Valiant Comics.

Η επίσκεψή της πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες.

Dan Watters

Ο Dan Watters είναι συγγραφέας comics με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Το πρώτο του βιβλίο, LIMBO, κυκλοφόρησε από την Image Comics, το 2016. Από τότε, έχει γράψει το THE SHADOW για τη Dynamite Comics και τα ASSASSIN’S CREED και WOLFENSTEIN για την Titan Comics.

Αυτή την εποχή, γράφει το relaunch του LUCIFER για το νεοσύστατο Sandman Universe της Vertigo, καθώς και το DEEP ROOTS για τη Vault Comics. Είναι βαθιά ριζωμένος στην πόλη του Λονδίνου.

Stefano Zanchi

Γεννήθηκε το 1990 στην Ιμπέρια, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Όταν γνώρισε έναν σχεδιαστή της Bonelli, ενώ ακόμα ήταν στο Γυμνάσιο, αποφάσισε να κάνει το πάθος του για το σχέδιο, επάγγελμα.

Μετά την αποφοίτησή του, το 2009, φοίτησε στη Διεθνή Σχολή Comics στο Τορίνο. Μεταξύ των διαφόρων επαγγελματιών καθηγητών-cartoonists, η συνάντησή του με τον Paolo Mottura, σχεδιαστή της Disney, ήταν καθοριστική. Υπό την καθοδήγησή του, ξεκινά η περιπέτειά του στον κόσμο της Disney, όταν και το 2012 εκδόθηκε η πρώτη ιστορία του “Paperino e il tassello numero uno”. Από τότε μέχρι σήμερα, έχει συμμετάσχει – μεταξύ άλλων – σε δεκάδες τεύχη του ιστορικού τίτλου TOPOLINO, καθώς και στη μίνι σειρά DONALD QUEST, που κυκλοφόρησε και στα ελληνικά, με τον τίτλο ΝΤΟΝΑΛΝΤ: ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ.

Έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή comic cons, όπως το Lucca Comics, τα Comicons της Νάπολης, το Cartoomics στο Μιλάνο, το Eyecon στην Κύπρο και το FACTS στο Βέλγιο.

Από τον Οκτώβριο του 2018, διδάσκει στη νέα Διεθνή Σχολή Comics στη Γένοβα.