The Quantum Age #5

Spin-off ή tie-in?
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Quantum Age #5

WriterJeff LemireArtistWilfredo TorresPublisherDark Horse Comics

Όταν ξεκίνησε το QUANTUM AGE, θεώρησα πως ήταν μια σειρά με πολλές αξιώσεις. Η αγαπημένη ατμόσφαιρα και φιλοσοφία του BLACK HAMMER, σε έναν μελλοντικό κόσμο, με νέους, δικούς του ήρωες, σαφώς επηρεασμένους από τους αρχικούς.

Εντούτοις, όσο προχωρούσε η ιστορία, άρχισαν να εμφανίζονται οι χαρακτήρες της original σειράς, κάτι που από ενδιαφέρον twist έχει καταλήξει να είναι το κύριο plot thread. Οι πρωταγωνιστές του QUANTUM AGE έχουν κάνει στην άκρη και η ιστορία έχει επικεντρωθεί στο τι απέγιναν αυτοί του BLACK HAMMER.

Στο προτελευταίο τεύχος της σειράς, η ομάδα που θα αντιμετωπίσει τον Gravitus συνεχίζει να συγκεντρώνεται και να σχεδιάζει, ενώ εμείς βλέπουμε την πορεία του Colonel Weird μέσα στους αιώνες. Στο οπτικό κομμάτι, το σχέδιο του Wilfredo Torres δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να πει, αλλά με το πλεονέκτημα του μόνου σχεδιαστή της σειράς, οι χαρακτήρες έχουν ταυτιστεί με το ύφος του.

Είμαι σίγουρος ότι ο Jeff Lemire γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα στο spin-off και το tie-in. Θεωρούσα ότι το QUANTUM AGE ήταν κάτι καινούριο και όχι συμπληρωματικό της κεντρικής σειράς. Ίσως εγώ να παρεξήγησα, αλλά αν ισχύει αυτό, τότε έχει χαθεί μια πολύ καλή ευκαιρία εξερεύνησης νέων κόσμων και χαρακτήρων.