Gunning For Hits #1

H μουσική βιομηχανία σε crime comic
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Gunning For Hits #1

WriterJeff RougvieArtistMoritatPublisherImage Comics

Δεν ήξερα τι ακριβώς να περιμένω από το συγκεκριμένο τεύχος. Η παρουσίασή του μου έδινε την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα ενδιαφέρον κόλπο marketing της μουσικής βιομηχανίας, με μια δόση crime. Ο συγγραφέας είναι ένας άνθρωπος που δραστηριοποιήθηκε χρόνια στις δισκογραφικές εταιρίες, γνώστης του κόσμου της μουσικής αλλά και αναγνώστης comics. Ο artist είναι ένας πολύ ενδιαφέρον καλλιτέχνης, που έχει φιλοτεχνήσει το ELEPHANTMEN και το THE SPIRIT. Δεδομένων αυτών, έδωσα μια ευκαιρία στον νέο τίτλο.

Η ιστορία αφορά στην προσπάθεια ενός κυνηγού ταλέντων να κλείσει μια συμφέρουσα συμφωνία με ένα πρωτοεμφανιζόμενο μουσικό σχήμα, με απώτερο στόχο, όμως, την επαναφορά του μεγάλου star, Brian Slade. Όταν η διαπραγμάτευση φτάνει σε κομβικό σημείο, ο πρωταγωνιστής αποδεικνύει γιατί δεν ξέρει να χάνει.

Το comic αφήνει ανάμεικτη αίσθηση. Σίγουρα δεν είναι αριστούργημα, αλλά ταυτόχρονα είναι άνω του μετρίου. Η ιστορία έχει ενδιαφέροντα σημεία, ιδίως αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος των εταιριών που εμπορεύονται τη μουσική, ενώ, την ίδια στιγμή, αφήνει και ένα παράθυρο ανοιχτό στο σασπένς. Το artwork, ωστόσο, είναι αναμφισβήτητα μεγάλο ατού.

Οι αναφορές στη μουσική πραγματικότητα της δεκαετίας του 1980 και την ταινία VELVET GOLDMINE, είναι πολλές και όταν αυτό γίνεται από έναν άνθρωπο που έζησε εκ των ένδον την βιομηχανία, αυτό αποτελεί ταυτόχρονα ένα είδος μαρτυρίας που δημιουργεί νοσταλγία στους μεγαλύτερους και ενδιαφέρον στους νεότερους. Αξίζει να σημειώσουμε πως το comic συνδέεται, κατά μία ένοια, με τη σύγχρονη μουσική βιομηχανία, χωρίς όμως διάθεση κριτικής, καθώς, όπως θα γίνεται σε κάθε τεύχος, υπάρχει μια προτεινόμενη λίστα στο spotify, ή στο site του comic.