Man Without Fear #3

Μια από τις καλύτερες ιστορίες Daredevil όλων των εποχών
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Man Without Fear #3

WriterJed MacKayArtistIban CoelloPublisherMarvel Comics

Μετά το THE DEATH OF DAREDEVIL, το οποίο μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα, η ανυπομονησία μου ήταν πολύ μεγάλη για το τι μας επιφύλασσε το μέλλον του Daredevil. Το MAN WITHOUT FEAR, όμως, ήρθε με φόρα για να διαλύσει κάθε αμφιβολία ή ανησυχία που μπορεί να είχαμ, καθώς είναι από τα καλύτερα πράγματα που έχω διαβάσει με πρωταγωνιστή τον διάβολο της Hell’s Kitchen.

Το τρίτο τεύχος συνεχίζει ακάθεκτο την ανοδική αναγνωστική πορεία της σειράς, ώντας το καλύτερο μέχρι τώρα. Η ιστορία είναι τόσο απλή μεν, σφικτή και διεισδυτική δε, που σε ρουφάει στον κόσμο της, και οι χαρακτήρες σε μαγνητίζουν. Γίνεται πραγματικά μια εξαιρετική δουλειά στην απεικόνιση και σκιαγράφηση ενός ταλαιπωρημένου, παρατημένου και, κυρίως, φοβισμένου Matt Murdock, που είναι σχεδόν λυπηρό το να τον βλέπεις. Νιώθεις και τον σωματικό του πόνο, αλλά και τον ψυχικό, ενώ βιώνεις και εσύ την αλλαγή και τον φόβο που τον κυριεύει.

Αδιαμφισβήτητο highlight του τεύχους είναι το artwork, που απογειώνει και αναδεικνύει συναρπαστικά τους χαρακτήρες, μέσα από τα έντονα χρώματα και τις γραμμές, μαγνητίζοντας το μάτι. Παράλληλα, η εμφάνιση των Defenders μέσω flashback, μας δείχνει τη διάδραση του Daredevil με τους υπόλοιπους φίλους και συνεργάτες του, και αυτό εντείνει το ενδιαφέρον.