Friendly Neighborhood Spider-Man #2

Babysitting with the Human Torch!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Friendly Neighborhood Spider-Man #2

WriterTom TaylorArtistJuan CabalPublisherMarvel Comics

Στο πρώτο τεύχος της σειράς, ο Spider-Man μας έδειξε πως μπορεί να είναι ταυτόχρονα φιλικός αλλά και μυστηριώδης. Στο δεύτερο τεύχος, το μυστήριο αυξάνεται, το ίδιο και το χιούμορ.

Το τεύχος αρχίζει ακριβώς εκεί που τέλειωσε το προηγούμενο και ο Spider-Man δεν ξέρει τι να κάνει με τα δυο μυστηριώδη παιδιά που βρήκε στο δωμάτιο του. Έτσι, καλεί τον Human Torch για… babysitting. Το ότι ο Spider-Man τηλεφώνησε στον Torch ήταν μια φυσιολογική επιλογή χαρακτήρα από σεναριακής πλευράς, αλλά παρ’ όλα αυτά γεμίζει το τεύχος με πολύ χιούμορ. Η διάδραση των δυο χαρακτήρων είναι πραγματικά ξεκαρδιστική και αναδεικνύει την πιο απλή και φιλική πλευρά του Ανθρώπου-Αράχνη.

Πέρα από το έντονο χιούμορ, όμως, το τεύχος κάνει εξαιρετική δουλειά και στην ανάπτυξη του μυστηρίου. Κανένα αναπάντητο ερώτημα από το πρώτο τεύχος δεν παίρνει απάντηση, ίσα-ίσα που γεννιούνται άλλα τόσα, όμως αυτό απλά αυξάνει την αγωνία και σε κάνει να περιμένεις το επόμενο τεύχος σαν τρελός.

Φυσικά, το artwork συνεχίζει να είναι το ίδιο όμορφο, με ζωηρά χρώματα και εξαιρετικά μονοσέλιδα.