Best Spider-Man Villains

Για να γίνει κανείς ήρωας χρειάζεται εχθρούς!

Ο Spider-Man δεν είναι απλά ένας από τους πιο διάσημους ήρωες της Marvel, αλλά ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους φανταστικούς ήρωες που δημιουργήθηκαν ποτέ. Το να είναι, όμως, κάποιος ήρωας, προϋποθέτει ότι θα έχει σημαντικές απειλές και εχθρούς να αντιμετωπίσει. Ευτυχώς, σε αυτή την κατηγορία, ο Spider-Man πάλι ξεχωρίζει, καθώς, κατά τη γνώμη μου, ελάχιστοι χάρτινοι χαρακτήρες μπορούν να καυχιούνται ότι έχουν εξίσου ενδιαφέρουσα λίστα αντιπάλων με αυτόν.

Με αφορμή, λοιπόν, τη νέα ταινία, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά, ακολουθεί μια υποκειμενική επιλογή των 10 κορυφαίων villains που πέρασαν ποτέ από τα comics του αγαπημένου μας webslinger.

10

Lizard

Υπάρχουν τρεις βασικές κατηγορίες villains: Οι άπληστοι, οι μουρλοί και οι βασανισμένοι.

Ο Lizard, προφανώς, ανήκει στην τρίτη κατηγορία, καθώς το alter ego του, ο Dr. Curt Connors, στην απόπειρά του να αποκτήσει ξανά το χέρι που είχε χάσει κατά τη διάρκεια της θητείας του στον αμερικανικό στρατό, μετατράπηκε άθελα του σε μια δολοφονική σαύρα. Στην πορεία, βρέθηκε πολλές φορές αντιμέτωπος με τον Spider-Man, στην προσπάθειά του να κατακτήσει τον κόσμο και να αντικαταστήσει όλους τους ανθρώπους με σαύρες.

Και ναι, μπορεί ο Lizard να μην είναι τόσο αιμοβόρος και απειλητικός όσο άλλοι villains, όμως το concept και η αποτύπωσή του στο χαρτί και σε άλλα Μέσα, τον καθιστούν έναν από τους πιο αξιομνημόνευτους αντιπάλους που πέρασαν ποτέ από τις σελίδες του comic και σίγουρα έναν από τους δέκα κορυφαίους.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1