Detective Comics #997

Miraculous recovery
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Detective Comics #997

WriterPeter J. TomasiArtistDoug MahnkePublisherDC Comics

Όπως μας προετοίμασε το τέλος του προηγούμενου τεύχους, οι Batman και Thaddeus Brown (a.k.a. ο πρώτος Mister Miracle), πέφτουν σε μια υποβρύχια παγίδα. Μετά από μερικούς ευφάνταστους, αν και λίγο υπερβολικούς, ελιγμούς, καταφέρνουν να δραπετεύσουν, και ο Batman έρχεται αντιμέτωπος με το πλάσμα που τον κυνηγάει τόσον καιρό. Με τη νίκη του, ο Caped Crusader στρέφει το βλέμμα του στον υπεύθυνο για όλη αυτή την περιπέτεια… Dr. Hugo Strange!

Στα χέρια του Tomasi, η ιστορία συνεχίζει σε αυτόν το μεικτό ρυθμό, μεταξύ χρυσής εποχής και μοντέρνας απόδοσης, που ταιριάζει απόλυτα στη δομή της. Με την προσθήκη του Thaddeus Brown, και με λίγο “Adam West”, ο συγγραφέας τονίζει τόσο τον συμβολισμό του πρωταγωνιστή, όσο και τα origins του, που τον έπλασαν όλα αυτά τα χρόνια, ενώ, συγχρόνως, καταφέρνει να τον αποδώσει άψογα στις σκηνές δράσης.

Ο Mahnke, για άλλη μια φορά, δεν απογοητεύει, με το “gritty” στιλ του να πηγαίνει “γάντι” στον Dark Knight, και παράλληλα να δίνει, κυρίως στον ήρωα, έναν έντονο δυναμισμό στις κινήσεις, με την τελευταία σελίδα να αποτελεί instant wallpaper material.