Gideon Falls #10

Συνεχίζει σε υψηλό επίπεδο και υπόσχεται ενδιαφέρουσα συνέχεια
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Gideon Falls #10

WriterJeff LemireArtistAndrea SorrentinoPublisherImage Comics

Κάποιοι χαρακτήρισαν τη σειρά ως το καλύτερο comic του 2018. Ενδεχομένως ο τίτλος αυτός να είναι κάπως υπερβολικός, ωστόσο, το GIDEON FALLS είναι πράγματι μια πολύ καλή δημιουργία, με σταθερό και υψηλό επίπεδο. Για του λόγου το αληθές, δεν αποτελεί κάποια αποκάλυψη της 9ης Τέχνης, αλλά είναι ένα άρτια εκτελεσμένο έργο, χωρίς να πλατειάζει ή να έχει κενά.

Στο δέκατο τεύχος, η παράλληλη αφήγηση των δυο τόπων με το ίδιο όνομα, που μάλλον βρίσκονται σε παράλληλες πραγματικότητες, συνεχίζεται. Μαθαίνουμε εξ αρχής, όμως, την ιστορία του Norton Sinclair, από το επαρχιακό Gideon Falls. Ενός ανθρώπου που θεωρήθηκε υπεύθυνος για τους θανάτους πολλών κατοίκων της κοινότητας, ενώ σχετίζεται με τον μαύρο αχυρώνα. Ο πάστορας Quinn συνεχίζει την αναζήτησή του, που τον φέρνει εμπρός στον μαύρο αχυρώνα, την ίδια στιγμή που ο Norton Sinclair της άλλης πραγματικότητας, βρίσκει την είσοδο του δικού του. Και οι δυο αποφασίζουν να εισέλθουν στο φανταστικό κτίσμα και τότε συναντούν ο ένας τον άλλο.

Η ιστορία εξελίσσεται με πολύ καλό ρυθμό, προσπερνώντας τα προβλέψιμα σημεία και αφήνοντας μερικά στοιχεία για το τι μπορεί να ακολουθήσει. Ωστόσο, τα ερωτήματα παραμένουν και κεντρίζουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Εικαστικά, η εικονογράφηση του Andrea Sorrentino παραμένει εξαιρετική. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στο στήσιμο των σελίδων, όπου σε κάθε τεύχος είναι κάτι το διαφορετικό. Εν προκειμένω, οι παράλληλες ιστορίες, σε ορισμένες σελίδες, απεικονίζονται σε panels τοποθετημένα με τρόπο που θυμίζουν τους έλικες του DNA. H έξυπνη αυτή τοποθέτηση τονίζει τη δυαδική, αλλά συνάμα ταυτόχρονη αφήγηση.

Σε γενικές γραμμές, το τεύχος συνεχίζει στο ίδιο υψηλό επίπεδο, ανοίγοντας περισσότερο την όρεξη των αναγνωστών για τη συνέχεια.