Justice League #17

Η ομάδα δείχνει να βρίσκεται σε καλά χέρια
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Justice League #17

WriterScott SnyderArtistsMark Morales, Jim CheungPublisherDC Comics

Σε μια κίνηση απελπισίας, ο J’onn J’onzz θα συναντήσει μυστικά τον Lex Luthor και θα επιδιώξει να συνάψουν ειρήνη. Για να το πετύχει αυτό, θα του διηγηθεί μια ιστορία από το παρελθόν, η οποία κρύβει πολλά ξεχασμένα μυστικά μέσα της.

Αυτό το comic είναι το “παιδί” πολλών ταλαντούχων ατόμων. Οι επιδόσεις του Scott Snyder ίσως να ήταν χαμηλές τώρα τελευταία, με τη μετριότητα που μας κέρασε το METAL, αλλά εδώ κάνει καλή δουλειά. Το comic παρουσιάζει παράλληλα δύο ιστορίες, μία στο παρόν και μια σε παρελθοντικό χρόνο, με τον Snyder να χειρίζεται ωραία την πλοκή και των δύο, καθώς γνωρίζει πόσο χρόνο να αφιερώσει στη μία πριν την διακόψει και πιάσει πάλι την άλλη. Όταν τις συνδυάζει, στο τέλος του τεύχους, το όλο αποτέλεσμα είναι πολύ άρτιο.

Ο Jim Cheung, ο οποίος έγινε γνωστός κυρίως για τη δουλειά του στο (αντίπαλο) στρατόπεδο της Marvel, αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, ότι “το ‘χει” και με τους ήρωες της DC. Όχι μόνο αυτό, αλλά το στιλ του ταιριάζει και με την αφήγηση του Snyder, πράγμα που τον κάνει ιδανικό για να σχεδιάσει την ιστορία.

Με λίγα λόγια, το JUSTICE LEAGUE #17 είναι το αποτέλεσμα μιας καλής συνεργασίας, το οποίο σίγουρα αξίζει την προσοχή των fans του mainstream.