Female Furies #1

Stereotypical encounters of the SJW kind
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Female Furies #1

WriterCecil CastellucciArtistAdriana MeloPublisherDC Comics

Το FEMALE FURIES είναι η προσπάθεια της DC να ενισχύσει το mini franchise των New Gods, μετά την κριτική επιτυχία του MISTER MIRACLE, και είναι ένας πλήρως “γυναικοκρατούμενος” τίτλος – από το creative team μέχρι τις πρωταγωνίστριες.

Το πρώτο τεύχος της σειράς, θα μείνει στην ιστορία ως αυτό στο οποίο ο Darkseid βίασε τη Granny Goodness, την πιο πιστή του ακόλουθο στον Apokolips. Και δεν είναι ο μόνος βιασμός σε αυτό το τεύχος. Κάθε αρσενικός χαρακτήρας που εμφανίζεται, είναι σεξιστής και υποτιμάει τις γυναικείες ικανότητες, ενώ πέρα από τον Darkseid, λαμβάνουν χώρα δύο ακόμη φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικείου χαρακτήρα. Το θέμα, όμως, δεν είναι ότι η ατζέντα της σειράς είναι πολύ κοντά στο να υποστηρίξει το τσιτάτο “όλοι οι άντρες είναι βιαστές”. Μακάρι να ήταν ένα τέτοιο μικρό SJW πρόβλημα μόνο.

Το πρόβλημα είναι το γεγονός ότι η συγγραφέας, αντί να σπαταλήσει σελίδες στο να σκιαγραφήσει χαρακτήρες, προσπαθεί να εξανθρωπίσει τις πρωταγωνίστριες με το να τις μετατρέψει σε θύματα βιασμού. Επειδή οι πρωταγωνίστριες της σειράς είναι θεότητες δυναμικές, ανδροπρεπείς και σατανικές, χρησιμοποιεί το βιασμό προκειμένου να τους προσδώσει μια “γυναικεία” αδυναμία, που θα τις κάνει πιο συμπαθείς στο αναγνωστικό κοινό και πιο… γυναίκες.

Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Γιατί οι γυναίκες, είναι πολλά παραπάνω από όργανα διάδοσης του πόσο κακός είναι ο βιασμός, αλλά αυτό το τεύχος αποτυγχάνει στο να περιγράψει κάτι από αυτά.