Wonder Twins #1

Ένα ιδιαίτερα ευχάριστο reboot

Από την πρώτη τους εμφάνιση στο ALL-NEW SUPER FRIENDS HOUR το 1977 και το comic ντεμπούτο τους στο EXTREME JUSTICE #9, το 1995, οι Wonder Twins ήταν ένα instant classic, με αρκετούς die-hard fans, με το creative team του WONDER TWINS #1, να μην αποτελεί εξαίρεση. Να δούμε κατά πόσο δικαίωσαν το περίφημο υπερηρωικό δίδυμο.

Η ιστορία ξεκινάει με τα αδέρφια Zan και Jayna να εγκλιματίζονται στην “γυμνασιακή” ζωή, ενώ παράλληλα η Justice League τους υποδέχεται στο Hall of Justice και στην superhero καθημερινότητα. Και, ενώ τα πράγματα φαίνεται να κυλούν σε φυσιολογικούς ρυθμούς, η καταστροφή δεν είναι μακριά, με τον εφηβικό εξευτελισμό να καραδοκεί στο γυμνάσιο και τον Mister Mxyzptlk να απειλεί με την παρουσία του, την ίδια την πραγματικότητα.

Εξ αρχής το comic διαφοροποιείται αισθητά από το υπόλοιπο roster της DC Comics. Σε αντίθεση με αρκετές πρόσφατες προσπάθειες, πάνω στο teenage comedy drama (-γκούχου- TEEN TITANS -γκούχου-), το WONDER TWINS έχει ένα αγαθό και φυσικό χιούμορ, το οποίο δεν προσβάλλει ούτε προκαλεί, απλώς “ντύνει” ως βασικό συστατικό στοιχείο την ιστορία. Σίγουρα, δεν είναι όλα τα αστεία πετυχημένα και κάποιοι μπορεί να ενοχληθούν από την αποτύπωση των υπόλοιπων μελών της Justice League (ως υπερβολικά cheesy), αλλά ο ελαφρύς και καλοπροαίρετος τόνος του τεύχους δίνει την εντύπωση στον αναγνώστη ότι το comic πιο πολύ σατιρίζει, παρά παίρνει σοβαρά τον εαυτό του.

Και όπως η κωμωδία είναι ο πρώτος δομικός λίθος του comic, έτσι η νοσταλγία είναι ο δεύτερος. Για όσους αναστενάζουν γλυκά στον ήχο της φράσης “Super Friends”, αυτό το τεύχος είναι ξεκάθαρα για εσάς. Όλα τα παραπάνω στοιχεία έρχονται και δένουν σε μια ατμόσφαιρα παρμένη αυτούσια σχεδόν από το διάσημο τηλεοπτικό παρελθόν της εταιρείας, από τη θεματολογία μέχρι την παιδικότητα και τα άπειρα easter eggs, cameos και αυτοαναφορικά αστεία. Δείτε απλά το εσωτερικό του Hall of Justice, κυρίως όσον αφορά στο minimal δωμάτιο με τον κεντρικό υπερ-υπολογιστή, και φυσικά shout out σε όσους θυμούνται το origin της έκφρασης, δια στόματος Wonder Woman, “underwhelmed”.

Ακόμα πιο κοντά στο animation των 70s είναι το σχέδιο του Stephen Byrne – η αισθητική αποτύπωση των χαρακτήρων, με μια πιο σύγχρονη πινελιά, είναι αρκετά παρόμοια, ενώ πολλές λεπτομέρειες θυμίζουν τη προηγούμενη δουλειά του σχεδιαστή, JUSTICE LEAGUE/POWER RANGERS. Οι Zan και Jayna έχουν σαφώς εκμοντερνιστεί, σε εμφάνιση και κουστούμια, ωστόσο η “καρτουνίστικη” τεχνική του Byrne είναι εμφανής καθ’ όλη τη διάρκεια του τεύχους, κυρίως στις τελευταίες σελίδες.

Το WONDER TWINS #1 επιτυγχάνει στο να θέσει το ύφος της σειράς, να ισορροπήσει με ένα blend old school teenage comedy και να υποδεχτεί το cult favorite duo, που έλειπε από την σκηνή των comics. The fun is just beginning!