Justice League Dark #8

Ένα αξιοπρεπέστατο horror fantasy comic!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Justice League Dark #8

WriterJames Tynion IVArtistAlvaro Martinez BuenoPublisherDC Comics

Στο όγδοο τεύχος της σειράς, Zatanna και Wonder Woman χτυπούν όσες πόρτες μπορούν, προκειμένου να βρουν τον Mordru, ενώ ο Man-Bat διεξάγει τα δικά του πειράματα πάνω στη μαγεία. Στο Oblivion Bar η κατάσταση χειροτερεύει απότομα, με το Otherkind να εμφανίζεται και να σπέρνει τον πανικό, ενώ ο Bobo προσπαθεί μάταια να διασώσει τους μαγικούς πελάτες του.

Οφείλω να ομολογήσω ότι το concept της Justice League Dark μου άρεσε από τότε που ξεκίνησε, επί εποχής New 52, και παρόλο που η νέα ομάδα δεν έχει αποκρυσταλλώσει ακόμα την ταυτότητά της, η χημεία των χαρακτήρων συνεχίζει και σε αυτό το τεύχος, μέσα από το καλοστημένο story. Είναι πιο έντονη η ψυχολογική ένταση, παρά η δράση, σε αντίθεση με πριν, αλλά αυτό εντείνει το horror στοιχείο της σειράς, ενώ παράλληλα οι πρωταγωνιστές έχουν αρκετό “screen time” για να τονίσουν τη σημασία και τη διαφορετικότητά τους.

Το σχέδιο του Martinez Bueno παραμένει σταθερός πυλώνας του comic – σκοτεινό, λεπτομερές και με πολύ μοντέρνες γραμμές, ταιριάζει απόλυτα στον τόνο της ιστορίας, κυρίως στις πρώτες σελίδες.

Το JUSTICE LEAGUE DARK, για άλλη μια φορά, αποδεικνύει τη αξία του, ως ένα αξιοπρεπέστατο horror fantasy comic, πιστό στον προπάτορά του και συγχρόνως ευχάριστα φρέσκο.