Age Of X-Man: The Amazing Nightcrawler #1

Καμία συνοχή
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Age Of X-Man: The Amazing Nightcrawler #1

WriterSeanan McGuireArtistJuan FrigeriPublisherMarvel Comics

Θυμάμαι όταν διάβασα το AGE OF APOCALYPSE. Ήταν περίπου 15 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του, αλλά θυμάμαι να μου αρέσει αυτός ο νέος κόσμος και να με διασκεδάζει το γεγονός ότι κάθε χαρακτήρας βρισκόταν εκεί που βρισκόταν, καθώς αποτελούσε κομμάτι της ιστορίας. Τίποτα δεν φαινόταν τυχαίο και κάθε subplot εξυπηρετούσε τη βασική πλοκή του event, από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα.

Με το AGE OF X-MAN, τα πράγματα είναι εντελώς αντίθετα, με τη σειρά του Nightcrawler να αποτελεί το πιο τρανό μέχρι στιγμής παράδειγμα. Η πλοκή που τεύχους δεν συνεισφέρει στην ευρύτερη ιστορία, ενώ το concept είναι τόσο τυχαίο, που και να άλλαζε ο πρωταγωνιστής, τίποτα δεν θα επηρέαζε την ιστορία. Καθώς στο κανονικό σύμπαν της Marvel ο χαρακτήρας δεν είχε καμία εξέλιξη την τελευταία πενταετία, η ζωή στο νέο σύμπαν δεν περιλαμβάνει κάτι απροσδόκητα διαφορετικό που συγκλονίζει και το οποίο θα αποτελούσε έναν λόγο για να διαβάσει κάποιος αυτό τον τίτλο.

Και σαν να μην φτάνει αυτό, η ιστορία βρίθει “πρωτοτυπίας”, καθώς ακριβώς το ίδιο concept (του διάσημου υπερήρωα σε έναν ουτοπικό κόσμο, που τα έχει όλα, αλλά δεν είναι ευτυχισμένος) απασχολούσε και τη ζωή του Peter Parker στα αντίστοιχα τεύχη του HOUSE OF M. Το μόνο θετικό με το AGE OF X-MAN μέχρι τώρα είναι η συνοχή που έχει, αλλά για να διατηρηθεί αυτή η συνοχή, χαρακτήρες και subplots μοιράζονται τυχαία στις διάφορες σειρές του event.